ökölvívás

2020.11.01. 17:24

Negyeddöntőig jutott a visszatérő Hegyi

Szoros csatában maradt alul, így nem bokszolhatott éremért az amatőrök közé visszatérő Hegyi Barnabás az ökölvívók 97. felnőtt országos bajnokságán.

Ferencz Balázs

Hegyi Barnabás (b) ütésekben gazdag meccsen búcsúzott

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap Archív

Négy napon át csattantak a kesztyűk a győri ringben, ahol összesen 41 női és 85 férfi versenyző szállt harcba a háromszoros olimpiai bajnok Papp László emlékére rendezett 97. felnőtt magyar bajnokságon. A zárónapon 19 aranyérem talált gazdára, de sajnos, ezek közül egy sem került fehérvári öklöző nyakába.

A magyar ökölvívás nagyjait, olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érmes versenyzőket, valamint a profi boksz kiemelkedő képviselőit díjakkal ajándékozta a 95 éves Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetése Győrben. Az edzők, a bírók, a szakvezetők, a tisztségviselők, és az elnökség tagjai szintén díjakat vehettek át a sportágért végzett áldozatos munkájukért.

Hegyi Barnabás (b) ütésekben gazdag meccsen búcsúzott
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap Archív

A korábbi magyar bajnok Hegyi Barnabás néhány éves, a profik táborában tett kitérő után tért vissza az amatőrök közé. Kétségtelen, hogy az ob egyik legjobban várt súlycsoportja volt az övé, a középsúly (75 kg). Harcsa Zoltán visszavonulásával megüresedett a trón, így mindenképpen új bajnokot avattak. Az aranyérem egyik legfőbb várományosa, a kőbányai Oroyowve Isaac volt, aki az első napon magabiztos, gyors győzelmet aratott. Második ellenfele teljesen más minőséget képviselt, a 16 között simán továbblépő Hegyi Barnabás számos nemzetközi tornán szerepelt sikerrel, és hatalmas csatákat vívott Harcsával is a korábbi években. Hegyi Barni nem titkoltan a bajnoki címért bokszolt az ob-n, s szinte mindent kiadott magából a negyeddöntőben. Azonban Oroyowve bal horgai rendre ültek, és a második menetben számoltatott is Hegyire, aki azonban nem adta fel a küzdelmet, és az utolsó három percben alaposan megdolgozta ellenfelét. A mérkőzésvezető a kőbányaira is számolt, de pontozással a többet találó Oroyowve nyerte a második nap összecsapását. Hegyi Barnabás így nem bokszolhatott éremért. Oroyowve sérülés miatt nem állt ki az elődöntőben, a középsúly bajnoka Benkő László lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában