házi versenysorozat

2020.11.01. 16:27

Lovastudásukról adtak számot

Közel hetven indulás tanúskodott a Fehér Patkó Lovasudvar Sportegyesület ifjú lovasainak rátermettségéről az egyesület házi versenysorozatának utolsó fordulójában.

Ferencz Balázs

Díjugratás is szerepelt a háziverseny programjában

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az időjárás ugyan nem kedvezett a lovasoknak, de az eső és a hűvösebb idő nem jelentett akadályt ló és lovas számára a Fehér Patkó Lovasudvar Sportegyesület házi versenyén. Hét kategóriában viaskodtak a lovasok, az alábbi győztesekkel:

Futószáras vsz.: Kovács Zoé. FP díjlovaglás 1.: Násfay Dorka. FP díjlovaglás 2.: Halmai Krisztina. Ügyességi 1.: Kalocsa Viktória. Ügyességi 2.: Minczér Viktória. Díjugratás 1.: Patonai Anna. Díjugratás 2.: Sebestyén Lili.

Díjugratás is szerepelt a háziverseny programjában
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A versenyek a legkisebb kategóriában is igazodnak a Magyar és Nemzetközi előírásokhoz, így azok a gyerekek, akik később szeretnének majd komolyabban foglalkozni a versenyzéssel, már most megtanulhatják, hogy mire kell figyelni. Az ügyességi pályát az oktatók építették, melyen ló és lovas kapcsolatára, a lovak egyszerű, de nagyon fontos irányítási módszereire kell hangsúlyt fektetni – adott tájékoztatást Gelencsér Péter, az egyesület vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában