WTCR

2020.11.01. 18:02

Kismarty-Lechner volt a legjobb magyar

A Zengő Motorsport pilótája, Mikel Azcona futamot nyert a túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi versenyhétvégéjén, ahol a fehérvári Kismarty-Lechner Gábor is remekelt.

Ferencz Balázs

20200806 Seregélyes-Szőlőhegy Nemzetközi szintű gokart- és autós tanpálya avatása a település mellett A képen: Varga Gábor országgyűlési képviselő Mihály András, a SER Ring tulajdonosa Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke Kismarty-Lechner Gábor autóversenyző Fotó:

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kismarty-Lechner Gábor tíz verseny után 10 ponttal várta spanyolországi versenyhétvégét. Aragonában az első futamon a 16. helyen ért célba, majd a második versenyen a nyolcadik körben pontszerző helyről volt kénytelen kiállni. A hazai pályán versenyző Mikel Azcona a Zengő Motorsport eddigi legnagyobb sikerét hozta a futamgyőzelemmel. A hétvége utolsó megmérettetését a Cyan Racing versenyzője, a svéd Thed Björk nyerte meg. Mögötte az uruguayi Santiago Urrutia ért be a második helyen, míg a dobogó legalsó fokát az olasz Gabriele Tarquini foglalhatta el. Az utolsó verseny a magyarok közül Kismarty-Lechner Gábor számára sikerült a legjobban, hiszen a pontszerző 12. helyen zárt. Olyan klasszisokat sikerült maga mögé utasítania, mint a francia Yvan Müller. Három magyar versenyző egymás után ért célba, a 15. helyen Boldizs Bence, 16.-ként Michelisz Norbert, míg a 17. pozícióban Tassi Attila.

– Végre meccsben voltam, iszonyatosan élveztem – értékelt boldogan Kismarty-Lechner Gábor. – Tudtam előzni néhányat, fantasztikus volt, ez volt a célom, hogy végre közelebb kerüljek a mezőnyhöz, és tudjak harcolni.

Kismarty-Lechner Gábor eddigi legjobb eredményét érte el Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A vk állása 13 verseny után: 1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 189 pont, 2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 182, 3. Jean-Karl Vernay (francia, Alfa Romeo) 148, ...6. Mikel Azcona (spanyol, Zengő) 127... 12. Tassi Attila (magyar, Honda) 80 ... 14.

Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 73 ... 18. Boldizs Bence (magyar, Cupra) 34 ... 19. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra) 14

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában