Megismétlődött a csoda

2020.11.29. 21:41

Drámai végjátékban nyert ismét a Puskás

Megismétlődött a november eleji csoda. Ezúttal Vanecek késői gólja ért három pontot a Puskás Akadémiának a Budapest Honvéd ellen az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Kecskés Zoltán

Ezúttal a csereként beálló Vanecek volt a hős, ismét ünnepelhetett a Puskás Akadémia a Honvéd ellen

Fotó: Árvai Károly

Budapest Honvéd–Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, Pillók Ádám (Theodorosz, Huszár).

Honvéd: Tujvel – Baráth, Tamás K., Lovric – Mezgrani, Bocskay (Kamber, 88.), – Hidi, Gazdag, László D. (Kocsis, szünetben) – Ugrai (Balogh, szünetben). Eppel. Vezetőedző: Bódog Tamás.

Puskás: Tóth B. – Joao Nunes (Deutsch, 64.), Meissner, Spandler, Nagy Zs. – Van Nieff, Urblík –Slagveer (Weslen Júnior, 77.), Knezevic, Kiss T. – Mance (Vanecek, 84.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Vanecek (92.)

Sárga lap: Lovric (9.), Kocsis (60.), Hidi (75.), illetve Joao Nunes (52.), Slagveer (67.), Knezevic (75.).

A kupagyőztes Budapest Honvéd ideiglenes otthonába látogatott a Hornyák Zsolt vezette felcsúti együttes, amely pár héttel ezelőtt Meissner utolsó pillanatokban lőtt góljával két vállra fektette a kispestieket. Mindkét együttesnek igazából a győzelem jelentett volna gyógyírt a bajaira: a kispestiek a tabella hátsó feléből, míg a felcsútiak annak közepéről szerettek volna feljebb lépni.

Ezúttal a csereként beálló Vanecek volt a hős, ismét ünnepelhetett a Puskás Akadémia a Honvéd ellen

Kiegyenlített küzdelem, rengeteg hiba és alacsony színvonalú játék jellemezte az eseménytelen első félidőt, amelyben mindössze két említésre méltó helyzet akadt. Egyik csapat sem akart felesleges kockázatot vállalni. A legnagyobb Honvéd-helyzet Baráth Botond fejeséből adódott egy szöglet után, míg a másik oldalon Mance lövését jegyezhettük fel. Olyan volt, mintha mind a két csapat az ikszre játszott volna, egyik sem kezdeményezett komoly akciót.

A második játékrész valamivel élénkebben alakult, a kapuk veszélyben forogtak. A fordulás rögtön egy veszélyes Puskás-­helyzettel kezdődött, egy sarokrúgás utáni kavarodásból került majdnem nagy mázlival a kispesti hálóba a labda, majd Slagveer, Kiss Tamás, Van Nieff és Urblík is helyzetbe került, de gól nem született. Ami a hazaiakat illeti: hiába jöttek a Honvéd-akciók, a befejezés itt is hibádzott. Amikor már senki nem számított rá, a Felcsút lecsapott, és a hosszabbítás utolsó percében lőtt Vanecek-góllal legyőzte a Honvédot és fellépett a tabella 4. helyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában