Aqvital FC Csákvár

2020.11.04. 09:00

Bravúros győzelemben bizakodva

Régi önmagát idézte a hét végén az Aqvital FC Csákvár a Szentlőrinc vendégeként az NB II.-es bajnokság 14. fordulójában. Szinte tökéletes mérkőzést játszottak Visinka Ede tanítványa, szerda este 18 órakor pedig jön a folytatás a Haladás ellen.

Kecskés Zoltán

Daru Bencét ünneplik a csapattársai

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Nem túlzás azt állítani, hogy parádés győzelmet arattak a csákváriak a Baranya megyei csapat ellen, és a kupameccset is beleszámítva zsinórban a harmadik győzelmüket ünnepelhették úgy, hogy korábban 12 találkozón nyeretlenek maradtak. Érezhetően átszakadt a gát a játékosokban, és már kezd a csapat régi önmagára hasonlítani, köszönhetően egyrészt a győzelmeknek, másrészt a betegségből visszatérőknek, akik lassan kezdik utolérni magukat. Ne felejtsük el, a tavalyi szezonban ott volt a legjobbakkal az Aqvital, amikor lefújták a bajnokságot. Ez az együttes ezzel a kerettel sokkal többre hívatott, mint hogy a kiesés ellen harcoljon.

A legutóbbi 4-1-es mérkőzés hőse egyértelműen Daru Bence volt, aki mesterhármassal vette ki a részét a sikerből. Nem mellesleg a bajnokságban elért 9 találatával jelenleg a góllövőlista igen előkelő, második helyét foglalja el a DVSC csapatát erősítő Bárány Donáttal, míg az élen az ajkai Nagy Mihály Krisztián áll, a megszerzett 10 góljával.

Daru Bencét ünneplik a csapattársai
Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

– Tényleg elmondható, hogy szinte tökéletes mérkőzést játszottunk Ko­zár­mis­leny­ben. Győztünk, három gólt szereztem, ráadásul az egyik igazán emlékezetesre sikeredett. Félpályáról nem mindennap rúg gólt az ember. Ez egyértelműen a szezon meccse volt számunkra – értékelte a klub honlapján az Aqvital házi gólkirálya, aki hozzátette, hogy fontos találkozó vár rájuk hazai pályán a nagy múltú, rutinos játékosokból álló Haladás ellen.

– Nekünk csak magunkkal szabad foglalkoznunk, a saját játékunkat kell játszani, s akkor képesek lehetünk az újabb bravúrra – zárta gondolatait.

Tény, ami tény, hogy a szombathelyiek jó formának örvendek, ugyanis az utolsó négy fordulóban 10 pontot szerzetek, legutóbb pedig kiütötték a Békéscsabát, így minden bizonnyal önbizalommal telve érkeznek Csákvárra.

A csákváriak jelenleg a tabella 19., azaz utolsó előtti helyét foglalják el, és hátrányuk 4 pont a közvetlen riválisaikkal – ETO, Szentlőrinc, Siófok – szemben, így a 6. pozícióban tanyázó patinás klub elleni siker sokat hozhatna a konyhára. A szurkolókon mindenesetre biztosan nem fog múlni, akik bizonyára megtöltik majd a Tersztyánszky Ödön Sportközpont lelátóit. A bajnoki találkozó 18 órakor kezdődik. A sípot Takács János fújja majd, míg segítői Horváth Zoltán és Máyer Gábor lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában