Hasított a két székesfehérvári klub

2020.10.14. 21:00

Bravúros szezonzárás Balatonbogláron

Az országos duatlonbajnokságon alkotott maradandót a két székesfehérvári klub. A Family Tree egyéniben bajnoki címmel és ezüstérmekkel térhetett haza, az albások kétszer állhattak dobogóra. Mindkét egyesület szerzett egy-egy történelmi győzelmet, de nemcsak a helyezések fontosak, hanem az is, hogy mindkét klub népes csapattal állt rajthoz az idény utolsó versenyén.

Németh Krisztián

Az Alba, azaz Takács Péter (jobb oldalon) és tanítványai

Fotó: a klub

A gyermekkorcsoportban olyan történt, ami az Alba Triatlon SE fennállása óta még soha: saját nevelésű sportoló szerzett egyéni érmet országos bajnokságon! Lédeczi Lotti a veresegyházi ranglistagyőzelem után az ob-n másodikként haladt át a célvonalon. A stabil top tízes Szekfű Viktor, Várnai Dáviddal és Gyarmati Mártonnal, a gyermekkorcsoport csapatversenyében a harmadik helyet szerezte meg.

Az Alba huszonöt fiatallal állt rajthoz, akik az újoncok és az ifik korosztályában is helytálltak. Utóbbiban Lédeczi Péter az 5. helyen ért célba.

– Voltak debütánsaink is, ami azért fontos, hogy motivációt kapjanak a következő időszakra. Mindenki jelentősen javult az idényben, ami fél év helyett három hónap alatt zajlott le. A versenyzők pihenőre vonultak, jövő héten úszással és egy kis futással kezdünk, az iskolaszünetben edzőtáborba vonulunk, majd alapozásba kezdünk. A 13. életévét betöltött gyerekek esetében terheléses vizsgálatokat követően kezdjük a felkészülés dandárját – mondta Takács Péter vezetőedző.

Az Alba Tree is jól indított az ob-n: az újoncok versenyében két top tízes eredmény született, a lányoknál csapatban Horváth Hanga, Dömsödi Dóra, Fésű Blanka és Szakál Nikolett révén egy ezüstérem született.

A szeniorverseny ezúttal is kiélezett volt a meredek futópálya és többkörös bringatáv ellenére. A végső sorrendről néha csak másodpercek döntöttek.

Az Alba, azaz Takács Péter (jobb oldalon) és tanítványai
Fotó: a klub

Janota Zoltán az idei országos dobogós triatlon- és duat­lon­helyezései mellé megszerezte pályafutása első sprinttávú bajnoki címét is, ami korábban egyetlen fehérvári triatlonosnak sem sikerült.

A Bognár Katalin, Varga Viktória, Gálné Fitos Éva összetételű csapat ezüstérmet zsebelt be, ahogy a szenior kettes korcsoportban Szőke Marianna is. Váltóban eddigi legjobb eredményét érte el az újonc csapat (Horváth Hanga, Németh-Bucsi Áron, Dömsödi Dóra, Cser Dániel), amely kiélezett küzdelemben az ötödik helyen zárt.

– A versenyszezon végére kezdett igazán felpörögni mindenki. A felnőttek sikerei jó hatással voltak az utánpótlás eredményeire, versenyről versenyre javulnak a gyerekek. Ez pedig visszahatott a felnőttek eredményeire is. Ezt szokták nevezni nyerő kombinációnak. A versenyszezon végével az úszóiskolás gyerkőcöket tovább ismertetjük a triatlon alapjaival. A nagyobbak az idei sikeres szezontól kellően motiváltan, egy kis szünet után, az alapozást kezdik meg – közölte Janota Zoltán vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában