Felhozó meccs

2020.09.15. 22:00

Triscsuk és Temes sem játszott a Siófok ellen, de voltak szép pillanatai az Alba FKC-nak

A fiatalokkal felálló fehérvári együttes igyekezett helytállni a világsztárokkal teletűzdelt ellenféllel szemben. Ez inkább csak az első félidőben sikerült, 42-20-ra győztek a Balaton-partiak a K&H Liga női kézilabda NB I 4. fordulójában.

Németh Krisztián

Utasi Linda volt a fehérváriak legjobbja, bátran játszott, öt gólt dobott Fotó: albakezi.hu (archív)

Fotó: Nagy Gergo

Nem a Siófok az, amely ellen ki kell vágnia a rezet a Fehérvárnak, tudtuk jól, mindkét együttes számára felhozó meccs lesz a derbi: a hazaiak például a Győrre, a vendégek fiataljai rutinszerzésére koncentrálhatnak. Deli Rita kulcsjátékosai pihenőt kaptak, sőt, a két irányító, Triscsuk és Temes mellett a gólerős beállós Bardi és a szélen bevethető Szarka sem játszott. Csak öt húsz évnél idősebb játékost találhattunk az Alba keretében. A tényekhez az is hozzátartozik, hogy a Fehérvárnak kevesebb mint negyvennyolc óra, a Siófoknak három napja volt a meccs előtt a regenerációra.

A hazaiak nem spóroltak a nagy nevekkel. Ez már a kezdésen is meglátszott, öt perc után a francia Aoustin adott ízelítőt a kézilabda szépségeiből két remekbe szabott gól révén. A fehérváriak nem ijedtek meg, bátran játszottak és tették, ami tőlük telhető. Ezzel együtt tíz perc után öt, a félidő derekán nyolc góllal vezetett a Siófok. Deli Rita már ekkor igyekezett forgatni csapatát, hogy minél több fiatal testközelből ismerje meg a világklasszis ellenfél fordulatszámát.

Utasi Linda volt a fehérváriak legjobbja, bátran játszott, öt gólt dobott Fotó: albakezi.hu (archív)

Nem ment rosszul: a huszonkettedik percben emberelőnyben öt gólra (16-11) jöttek fel, amikor előbb a kapuból Dányi Bernadett, majd Töpfner Alexandra hajította a labdát az ellenfél üresen maradt ketrecébe. A félidő hajrájára megint héttel ment a Siófok, ám ekkor kettős kiállítás hajtotta a Fehérvár malmára a vizet és Háfra Luca két góljával sikerült kicsit szűkebbre szabni átmenetileg a különbséget.

A 20-14-es félidei eredmény egyáltalán nem számít rossznak, leginkább Utasi találta meg az utat a kapuba, fél óra alatt négyszer talált be, amihez még egyet hozzátett a fordulás után.

A 39. percben sem tudott hibázni Aoustin, a hazaiak világklasszis szélsője 6/6-os mutatónál járt, amikor góljával kialakult a közte tíz. (26-16) Ekkor belelendült a Siófok és lerohanásokkal helyben hagyta az Albát, az egykori fehérvári kapus Szikora Melinda indításai gólokat értek – nem mellesleg 50 százalékos védési hatékonyságot produkált. 6-0-ás roham következett. A két pont sorsát tekintve nem tartogatott nyitott kérdéseket a mérkőzés, de a gólkülönbség szempontjából annál inkább: a második félidőben már nem tudta felvenni a tempót ellenfelével az Alba FKC és 22 góllal maradt alul.

- Az első félidőben dobott 14 gól jó teljesítmény – dicsérte csapatát Deli Rita, az FKC vezetőedzője. – Kreatívan játszottunk, megtaláltuk a kilépő védők mögötti területet. Viszont a szünet után felőrölt minket a Siófok, kijött a két csapat közötti különbség.

A felhozó meccs után győzelmi eséllyel szállhat harcba az Alba vasárnap itthon a Mosonmagyaróvár, majd jövő csütörtökön a Boglári Akadémia ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában