Családi duatlonsikerek

2020.09.30. 12:31

Története legjobb versenyén van túl a Family Tree TSE

Az Ajkán rendezett VII. Duatlon Rövidtávú OB-n valamennyi korosztályban megállták a helyüket Janota Zoltán és Dévay László tanítványai. Egyéniben és csapatban is szereztek érmeket Veszprém megyében.

Németh Krisztián

Fehérvári dominancia a női sprintszámban: Bognár Katalin és Varga Viktória a dobogón

Fotó: A klub

A duatlon egyik hazai központjának számító Ajkán randevúztak a sportág szerelmesei. A találkozónak annál is inkább örülhettek a résztvevők, mert a koronavírus-járvány miatt felemásra sikerült a szezon. Ezt jól kompenzálta a remek időjárás is, napsütésben teljesíthette a fehérvári „család”, azaz a Family Tree Triatlon SE versenyzői a futást és a kerékpározást.

A hosszú és küzdelmes nap egyéniben és csapatban is érmeket hozott a Family Tree Triatlon SE „konyhájára”.

A korosztályos számokban is villogtak a klub versenyzői. Az újoncok között Horváth Hanga a dobogó harmadik fokára állhatott fel, de Cserd Dániel is befért az első tíz közé. A gyermek korcsoportban Kéri Kata Janka és Gál Boldizsár számára sikerült a legjobban a verseny, előbbi a 21., utóbbi a 29. helyen zárt. A serdülők között induló Dömsödi Anna a 15. pozícióban végzett. Minden kétséget kizáróan klubtársaikkal együtt ők a letéteményesei az egyesület jövőbeni sikereinek.

Fehérvári dominancia a női sprintszámban: Bognár Katalin és Varga Viktória a dobogón
Fotó: A klub

A szeniorok – köztük az egyik edző – jó példával jártak előttük: egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet nyertek az országos bajnokságon.

A női mezőnyben sprinttávon szinte teljes volt a klub dominanciája: Bognár Katalin a dobogó legfelső fokára állhatott fel, Varga Viktória pedig második helyet ünnepelhetett. Normál távon Nagy Zsuzsanna szerzett bronzérmet, Gálné Fitos Éva ötödik, Szőke Marianna a hatodik pozícióban zárt. A hölgyek csapatban is remekül szerepeltek, ami ugyancsak egy bajnoki harmadik helyezést jelentett. A férfiak között egyéniben Janota Zoltán második, Németh-Bucsi István a 11., Cser Csaba a 13. helyen zárt, csapatban ez az ötödik helyezésre volt elég a Family Tree Triatlon SE számára.

Janota Zoltán (balra) is érmet szerzett Ajkán
Fotó: A klub

– Igyekeztünk kihozni mindent a lehetőségeinkből ezen a napon. Dévay László edzőkollégámmal együtt újra bebizonyítottuk, hogy jó csapatmunkával, szerénységgel és alázattal milyen kiváló eredményeket lehet elérni. Mindenkinek erőt ad ez, főleg a sok új kisgyermeknek, akik nemrég csatlakoztak utánpótláscsapatunkhoz és most ismerkednek a sportággal – nyilatkozta Janota Zoltán vezetőedző.

A szezonnak még nincs vége! A Family Tree Triatlon SE október 10-én Balatonbogláron duatlon-ranglistaversenyen és mix ob-n áll rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában