Jégkorong

2020.09.06. 08:00

Szita Donát szeretne kiegyensúlyozottan teljesíteni a szezonban

A saját nevelésű fiatal tehetség, Szita Donát a 2020/21-es szezonban is a Hydro Fehérvár AV19 együttesét erősíti majd. A tervek szerint szeptember 25-én indul a már Bet-at-home ICE Hockey League néven futó osztrák jégkorongbajnokság. A felkészülésről és a tervekről most Szita Donátot, a csapat kiváló támadóját kérdeztük.

Bagotai Zsanett

Nagy elvárásai vannak a szezonra

Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

Mikor kezdődött meg a felkészülés a szezonra?

- Egész nyáron készültünk, mint minden évben. Persze nyár elején még kicsit más volt, mint általában, de egyébként a megszokott módon készültünk. Szerencsére volt lehetőségünk már júliustól jégen is edzeni, eleinte csak heti 2-3 alkalommal, majd augusztus 17-től elkezdtük az edzőtábort a teljes csapattal, már jóval több jeges edzéssel.

Hogy kell elképzelni a felkészülési időszakot, milyen arányban vannak jeges, illetve szárazedzések?

-Ilyenkor összetett a program, sok edzéssel. Ebben az időszakban inkább az erőnlét fejlesztésén van a hangsúly, amit jégen és a konditeremben végzünk, valamint reggelente kocogással szoktuk indítani a napot. Szükség van a konditermi edzésekre is, mivel erőt a jégen nehezen fejlesztünk, ott máson van a hangsúly. Ezen kívül kimondottan fontosak a szárazedzések sérülés megelőzés szempontjából, valamint az izmok szinten tartása miatt.

Hogy érzed magad, milyen formában vagy? A vállad is bírja az edzéseket?

-Jól érzem magam. A vállam is egyre jobb állapotban van, persze van egy kis lemaradás a felső testemet tekintve, nem tudok még minden gyakorlatot megcsinálni, de mindig van valami más alternatíva amivel tudom helyettesíteni ezeket a gyakorlatokat.

Nagy elvárásai vannak a szezonra
Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

Milyen óvintézkedéseket tartotok be az edzések során?

-Minden reggel megmérik a testhőmérsékletünket mielőtt belépünk az öltözőbe, ki van rakva több kézfertőtlenítő, amiket rendszeresen használunk. Ezen kívül az edzőtábor kezdete előtt mindenki tesztelve lett.

Milyen célokat tűztél ki a szezonra egyénileg illetve mit szeretne elérni a csapat?

-Nem szeretnék konkrét célokról beszélni csapat szinten, de az biztos, hogy nagyok az elvárásaim/elvárásaink a csapatot tekintve. Az én kimondott célom, hogy kiegyensúlyozottan tudjak teljesíteni meccsről meccsre és ne legyen hiányérzetem a szezon végén a teljesítményemmel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában