Koronavírus Fejérben

2020.09.29. 15:47

Nem fogadták el az Alba kérelmét

Nem fogadták el a halasztási kérelmet, az Alba Fehérvár kosarasai szombaton 17.30-kor kezdik a bajnokságot, a Szolnokot fogadják.

Horog László

Frank Turner edzésben van, kezdő lesz az Olaj ellen Alba Fehérvár - DEAC férfi kosárlabda - zárt kapus - felkészülési mérkőzés A képen: Somogyi Ádám (fekete mez - 30) Frank Turner (44) Fotó: Nagy Norbert NN Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Miután az elmúlt másfél hétben mindössze három kosarasnak tartott edzést négy edző, logikusnak tűnt, hogy az Alba halasztási kérelemmel fordult a szövetséghez és az első két ellenfélhez. Október 3-ra írták ki az első bajnokit a Szolnok ellen, a fehérváriak remélték, sikerül később játszaniuk, valamint a következő keddi, zalaegerszegi bajnokit is szerették volna elhalasztani. A ZTE még nem adott választ, az Olaj KK azonban gyorsan reagált, nem mentek bele a változtatásba. A szövetség pedig a szabályok szerint járt el.

– A szabályzat egyértelmű, az Albának a hétvégén játszania kell. Persze abban az esetben, ha az ellenfél belemegy a halasztásba, az egy másik szituációt teremt, azonban az Olaj ezt nem tette meg. Az MKOSZ álláspontja az, hogy a legtöbb mérkőzést a lehető leghamarabb le kell bonyolítani – közölte Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára.

A szövetség állásfoglalása érthető, a Szolnok lépését sem lehet elítélni, hiszen ők érthetően játszani szeretnének, hiszen a csapatuk elvileg készen van, az edzőmeccseken jól teljesített, a fehérváriak problémái ismeretében komoly eséllyel, favoritként lépnek pályára.

Frank Turner edzésben van, kezdő lesz az Olaj ellen
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A koronavírus megtépázta az albásokat, akik gond nélkül kezdték a felkészülést augusztus derekán, azonban a légiósok már eleve nehezen érkeztek – akadt, akit elsőre fel sem engedtek a gépre az Egyesült Államokban, mert egy orvosi papírja hiányzott –, azonnal karanténban vonultak, csak később csatlakozhattak a társakhoz. Ez nehezítette a munkát, aztán jöttek az edzőmeccsek, az első, veszprémi azonnal elmaradt, majd a zalaegerszegi is, előbbi vírus, utóbbi a gyanú miatt, később kiderült, a megbetegedett sportoló nem volt koronás.

A DEAC elleni két edzőmeccset a fehérváriak megvívták, váltakozó sikerrel, Oroszlányban pedig kikaptak. Ez volt az utolsó meccsük, két héttel ezelőtt, majd kiderült, egyik játékosuk elkapta a vírust. Kontaktsportágról lévén szó, a csapat jelentős része karanténba került, továbbá sérülések is tizedelik őket, a szakmai team három játékosnak tartott edzést, Ron Currynek, Frank Turnernek és Stacy Davisnek. Mindössze utóbbi volt végig hadra fogható, előbbi kettő is hagyott ki edzőmeccset, Curry a térdét, Turner a csípőjét fájlalta, ütközések nyomán.

Forray vezetőedző elképzelései szerint az első bajnokin a Turner, Vojvoda, Lukács, Davis, Ahmad ötös indítana a parketten, nagy kérdés, ebből mi valósul meg. A jelenleg is tréningező, tengerentúli trió­val nincs gond, ők a körülményekhez képest jó fizikai állapotban vannak, azonban a többiek csütörtökön délelőtt hagyhatják el otthonukat – azonnal sor kerül a tesztre a Gáz utcában –, aznap délután edzhetnek először. Kérdés, az a tréning, valamint a pénteki gyakorlás mire lesz elegendő a jó erőkből álló Szolnok elleni bajnokin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában