öttusa

2020.09.18. 08:00

Edzőtábor nincs, verseny azonban lesz

Továbbra sem kezdődhetett el az öttusázók válogatott edzőtábora, mivel a múlt hét második felében négy újabb koronavírus-fertőzöttet találtak. A szakszövetség hagyományos online versenyek rendezésére is törekszik.

Németh Krisztián

Alekszejev Tamara legutóbb második lett

Fotó: Koncz György / Nemzeti Sport Archív

Múlt hét elején két koronavírus-fertőzöttet találtak a válogatottban, így el sem kezdődhetett az edzőtábor, majd összesen hetven főt – köztük húsz fehérvárit – vetettek alá a tesztelésnek. – Két edző és két versenyző produkált pozitív tesztet, ezért nem vállaltuk az összetartást – tájékoztatott Gallai István, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára.

Az Alba Öttusa SE-nél és a Volán Fehérvárnál is szigorú óvintézkedések betartásával zajlanak az edzések, hasonlóan erélyes protokoll fényében kerül sor az országos kéttusaversenyre.

Alekszejev Tamara legutóbb második lett
Fotó: Koncz György / Nemzeti Sport Archív

– Szigorú szabályok betartásával rendezünk utánpótlásversenyt – mondta a főtitkár. – A részvétel nem kötelező, az eredmények nem számítanak bele a ranglistába. Azoknak, akik nem állnak rajthoz Fehérváron, két hét múlva online versenyt tartunk. A gyerekek klubjukban teljesítik a versenyszámokat, majd összesítjük az eredményeket.

Október első hétvégéjén Budapesten, ugyancsak szigorú biztonsági protokoll mellett megtartják a március közepén törölt felnőtt országos bajnokságot. Az itt elért eredmények szintén nem számítanak bele az éves értékelési rendszerbe.

A MÖSZ a sportág tervezett reformjait elősegítve két tesztversenyt rendezett a napokban. Az ifiknek szóló négy-, illetve felnőtt öttusaversenyt. Utóbbin egyéniben Alekszejev Tamara (Alba) és Harangozó Bence (Volán) is a dobogó második fokára állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában