A Siófok érvényesítette a papírformát

2020.09.13. 21:45

Dunaújvárosi vereség a Balaton partján

Nem kegyelmezett a Siófok KC a Dunaújvárosi Kohász KA együttesének a K&H Liga női kézilabda NB I. 3. fordulójában. A DKKA 14 gólos vereséget szenvedett.

Ferencz Balázs

Hársfalvi Júliát nem tudták tartani az újvárosiak Fotó: Siófok KC

Siófok KC–Dunaújvárosi Kohász KA 39-25 (20-12)

Siófok. V.: Bóna, Földesi.

Siófok: Eckerle – Böhme 3, Tomori 2, PENA 5, Snelder 2, Kobetic 5 (1), HÁRSFALVI 7. Csere: Szikora (kapus), KISS N. 4, Jezic 3, Such 2, Aoustin 1, HORACEK 5 (1). Edző: Bent Dahl.

Dunaújváros: Babovics – Mihály P. 1, Sziráki 2, Román 5 (3), Dabevszka 3, Jovovity 2, SCHATZL NATALIE 3. Csere: Wéninger (kapus), Moutsogianni, Ferenczy F. 1, Fodor N. 2, Krupják-Molnár 2, Barján 4, Horváth G. Edző: Vágó Attila.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 5-1. 8. p.: 7-4. 22. p.: 16-9. 40. p.: 26-16. 46. p.: 31-18. 56. p.: 36-24.

Kiállítások: –, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

Komoly iramban, gyors játékkal kezdett mindkét együttes. A több meghatározó játékosát is nélkülöző DKKA nem számíthatott sok jóra Siófokon, hiszen a Balaton-partiak fölényesen nyerték első két bajnokijukat, s be is igazolódott a Kohász félelme, mert az SKC már a meccs elején ellépett. Az első öt perc Hársfalvi Júlia remekléséről szólt, a hazai jobbszélső négyszer is bevette Anastasija Babovic kapuját (5-1). A DKKA képtelen volt felzárkózni, mert a védekezés nem állt össze, s a vonal előtt sem produkált támogató bravúrokat a hálóőr. 13-8-nál kért először időt a Kohász fiatal mestere, Vágó Attila, de ez sem hatott igazán, Barján még betalált, de aztán hét percen át nem tudták megzörgetni a hálót az újvárosiak. Persze, ezt könyörtelenül büntette a szervezetten kézilabdázó Siófok, és Dinah Eckerle is brillírozott a kapuban. Andrea Kobetic, Nerea Pena, Kiss Nikolett és Tamara Horacek is megszórta a Kohászt, a félidőben nyolcgólos volt a hazaiak fórja, 20:12.

 

Hársfalvi Júliát nem tudták tartani az újvárosiak Fotó: Siófok KC

Fordulás után sem volt erő a DKKA együttesében, hogy közelebb férkőzzön. A 40. percben tette közé a tízet a Siófok Kobetic révén (26-16). Nerea Pena és Andrea Kobetic mellett Tamara Horacek is öt góllal fejezte be az összecsapást, és sokat elmond az SKC helyzetkihasználásáról, hogy 87 százalékos hatékonysággal fejezték be akcióikat. Ebben azonban jócskán benne voltak az újvárosi kapusok is, Babovic 23 lövésből hármat védett, míg Wéninger 19-ből egyet sem…

– Nem elsősorban az eredményben kell gondolkodnunk egy ilyen szintű rivális otthonában, abszolút elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Tartalékolnunk kell a sűrű programban, húsz év körül volt a kezdőcsapatunk átlagéletkora, fiatalok kaptak lehetőséget, s éltek az eséllyel, a vagányság viszont a védekezés rovására ment – cáfolt rá a statisztikára a DKKA trénere, Vágó Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában