Az ankét végére javult a hangulat

2020.08.11. 22:12

Szurkolói ankétot tartott a MOL Fehérvár FC

Augusztus 15-én a ZTE FC ellen rajtol az OTP Bank Liga labdarúgó NB I. 2020–21-es idényében a MOL Fehérvár FC. A szezon nyitánya előtt szurkolói ankéton válaszolt a drukkerek kérdéseire Márton Gábor vezetőedző, Kovács Zoltán sportigazgató, és Nikolcs Nemanja csapatkapitány.

Ferencz Balázs

20200811 Székesfehérvár, MOL Vidi szurkolói ankét. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kedd esti ankét előtt fél órával pezsgő élet honolt a MOL Aréna Sóstó főépülete előtt. A Vidi kabalarókája, Stopli pacsizott a stadionba igyekvőkkel, akik a büfét is útba ejtve foglalták helyüket az A3-as szektor székein. Az oldalvonal mellett most a lelátóra szegeződött a vezetőedző, a sportigazgató és a csapatkapitány figyelme, ahonnan a kérdések záporoztak feléjük.

Közel 250 szurkoló firtatta a csapat mindennapjait, terveit. A vezetőedző, Márton Gábor elmondta, hogy megtett a csapat mindent, amit eltervezett. Ott tart a csapat, ahol gondolták. Az eredmények nem voltak olyanok a felkészülés során, mint amilyet a bajnokságban szeretnének, de a tréner biztos benne, hogy a hétvégén biztos másképp mozog majd a csapat, hiszen a frissítés napjait élik a játékosok. A közönség hangulata kissé melankolikus volt az ankét elején, többen is halványabbnak vélik a keretet, Kovács Zoltán sportigazgató szerint azonban a megengedett 25 fős keret elegendően mély.

Ugyanakkor szeptember végéig egy középpályás és egy védő szerződtetését tervezik, s az is biztos, hogy Dzsudzsák Balázs leigazolása nem téma. Az edző akkor kapott tapsot a szurkolóktól, mikor őszintén vallott arról, hogy kívülről úgy látta korábban, a Vidinél nincs csapategység. Ezen azonban most változtattak, s ha csapatként funkcionál a Fehérvár, bármire képes lehet. Nikolics Nemanja a klub gólrekordjával kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta, hogy ha választania kellene, a rekordot gondolkodás nélkül bajnoki címre cserélné.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A publikum kíváncsi volt arra is, hogy a csapatból hányan élnek Székesfehérváron, a keretet végigzongorázva derült fény a 18-6-os fehérvári fölényre. A vezetőedző arra is kitért, hogy a kapusedzővel egyeztetve dönt arról, ki védjen majd a kapuban. Márton Gábor nem kívánt jósolni a szezon eredményeit illetően, de jelezte: „Szeretnék csak egyet lépni felfelé a tavalyi produkcióhoz képest, nem pedig hátrafelé nézni. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megszorongassuk a Fradit. Össze kell állnunk, jól kell játszanunk.”

Kovács Zoltán megemlítette, hogy Juhász Roland és Huszti Szabolcs már segít a klubnak, de pozíciójuk hivatalos bejelentésére még várni kell. FB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában