Büszkévé tenni az országot

2020.08.11. 22:08

Hornyák Zsolt bízik a közös munkában és az eredményességben

Mint ismert, a tavalyi NB I-es bajnokság bronzérmese, a Puskás Akadémia FC a svéd Hammarbyval találkozik a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első körében. A vezetőedző és a csapatkapitány is megosztotta véleményét a sorsolásról.

Kecskés Zoltán

Hornyák Zsolt szerint óriási felelősség számukra, hogy nemcsak a Puskás Akadémiát, hanem Magyarországot is képviselik Fotó: PFLA

Fotó: DOME LASZLO BALAZS

A klub honlapja egy hosszabb videóinterjút készített Hornyák Zsolttal. A szakember kiemelte, hogy a lehető legnehezebb együttessel találkoznak, ráadásul idegenben. Hozzátette, ezen a szinten már nem is számított könnyű ellenfélre.

– Nagyon komolyan és felelősségteljesen vesszük a feladatot, hiszen tudjuk, hogy nemcsak a Puskás Akadémiát, hanem az egész Magyarországot képviseljük. Szeretnénk büszkén pályára lépni és úgy befejezni a mérkőzést, hogy a magunk részéről mindent megtettünk. Jó úton halad a csapat a formát illetően. Remélem, hogy az előttünk lévő bajnoki mérkőzések során még jobban összeszokik a gárda és kellően fel tudunk készülni az előttünk álló kihívásra. Borítékolható, hogy újoncként nehéz mérkőzés vár ránk idegenben, ugyanakkor a vírus miatt lehetséges, hogy csak korlátozott számú nézők, vagy üres tribünök előtt játszhatunk, ami akár ki is egyenlítheti az erőviszonyokat. Bízok magamban, a csapatban és abban, hogy közös munkával megfelelő eredményt érhetünk el. A jó hozzáállásra és a csapategységre alapozunk. Nyilván szükségünk lesz a futballszerencsére is, hogy továbbjussunk.

Hornyák Zsolt szerint óriási felelősség számukra, hogy nemcsak a Puskás Akadémiát, hanem Magyarországot is képviselik Fotó: PFLA

Szolnoki Roland az együttes csapatkapitánya élőben követte az Európa-liga csoportkörének sorsolását. Véleménye szerint a nehéz, de nem lehetetlen feladat elé néznek a Hammarby elleni párharcban.

– Már az első körben rendkívül jó csapattal találkozunk, de mi is erősek vagyunk. A tavalyi bajnokságban ők szerezték a legtöbb gólt, ám mivel egy találkozón dől el a továbbjutás, aligha fognak ész nélkül nekünk esni. A koncentráció lesz a kulcs. Talán az összeszokottságban előrébb járnak, de mi is tudjuk, miért utazunk: tovább akarunk jutni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában