Nagyon várták, hogy együtt készüljenek

2020.07.01. 22:44

Sikerrel vennék a selejtező akadályokat

Hétfő óta, négy héten át a fehérvári MKOSZ-csarnokban edzőtáborozik a magyar női kosárlabda-válogatott. Már most a novemberi Európa-bajnoki selejtezőkre hangolnak Székely Norbert lányai.

Ferencz Balázs

Raksányi Krisztina, a válogatott vezére Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Voltak pillanatok, mikor sóhajjal súlyozva dobbantak a léptek a Csónakázó-tó melletti edzőközpontban, s volt, mikor kereste a gyűrűt a labda. Természetes velejárói a több hónapos szünetnek, amin minden bizonnyal hamar túllendülnek a magyar válogatott kosarasai.

A négyhetes edzőtábor a nemzeti együttes őszi Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülését szolgálja. A hollandokkal és a szlovákokkal egy csoportban szereplő válogatott egy-egy győzelemmel és vereséggel áll, és ha a koronavírus-helyzet lehetővé teszi, november 15-én fogadja azokat a hollandokat, akiktől kikaptak 2019 novemberében. A csapatkapitány, Raksányi Krisztina a tavalyi meccseket sérülés miatt kihagyta, most már azonban teljesen egészséges a legutóbb Győrben pattogtató hátvéd.

Raksányi Krisztina, a válogatott vezére Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon jó újra itt lenni és együtt dolgozni a lányokkal. Március elején leállt az egész bajnokság, s azóta nem sikerült csapatban edzeni – mesélte Raksányi Krisztina. – Nem feltétlenül baj, hogy most zajlik ez az edzőtábor, nincs senki elfáradva, kiégve, mindenki alig várta, hogy jöhessen, hogy társakkal tudjon kosárlabdázni. Miután közelebb is került ez a tábor a novemberi selejtezőhöz, talán jobban megragad az emberek fejében az elvégzett munka. A csapategység fontos tényező, amivel nincs probléma. Mindenki éhes a kosárlabdára, szépen dolgoznak a lányok, s a hangulattal sem lesz probléma. Mindenképpen szeretnénk győzni novemberben, mert kulcsfontosságú lesz számunkra a hollandok elleni meccs. Jó állapotban vagyok, egész nyáron minden nap edzettem valamit, a kapott program szerint készültem. Az utolsó három hetet arra használtam fel, hogy felkészítsem magam a napi két edzésre. Írtam magamnak egy programot, kiraktam a falra, reggel edzettem, ebédeltem, aludtam, délután edzettem, beleerőltettem magam az edzőtábor ritmusába.

Raksányinak most nincs csapata, de minden bizonnyal külföldön folytatja. Lengyel, török és francia ajánlatai vannak.

Dubei Debóra szerint a válogatott edzőtábor a bajnokságra is segít hangolódni.

– Ez az a sportág, amit nagyon szeretünk, így nagyon vártam ezt az összetartást. Bízom abban, hogy ez a négy hét segítségünkre lesz, s talán egy lépcsőfokkal feljebb leszünk novemberben, a Hollandia és Szlovákia elleni mérkőzések előtt. Úgy látom, mindenki pozitív, örül az együttlétnek, hiszen mi már egy nagy család vagyunk – vélekedett a 23 éves hátvéd. A jövő júniusi Európa-bajnokságnak Spanyolország és Franciaország ad otthont.

 

A női kosárlabda-válogatott kerete:

Aho Daniela, Kányási Veronika, Kiss Angelika, Pusztai Petra (Aluinvent DVTK Miskolc), Barnai Judit, Dubei Debóra, Török Ágnes, Weninger Virág (Uni Győr Mély-Út), Bálint Réka, Studer Ágnes, Zele Dorina, Gereben Lívia (Atomerőmű KSC Szekszárd), Horváth Bernadett, Lelik Réka (mindkettő NKE-FCSM Csata), Katona Szidónia (TFSE-MTK), Kiss Virág, Licskai Zsófia, Raksányi Krisztina (klub nélkül), Mérész Beatrix (ELTE BEAC Újbuda), Határ Bernadett (Sopron Basket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában