VI. Fehérvár Félmaraton

2020.07.10. 12:00

Nem marad el a népszerű futás

Jó hírrel szolgálhatunk a sportág szerelmeseinek. Bár a közkedvelt VI. Fehérvár Félmaraton a nyáron a pandémia okozta bizonytalanság miatt elmaradt, de késő ősszel megtartják.

Kecskés Zoltán

November 29-én rendezik a fehérvári félmaratont

Fotó: Egyesület

Erről maga az esemény szervezője, az Alba Triatlon SE számolt be lapunknak. Az egyesület elnöke, Czettl Andrea elmondta, azon dolgoztak az elmúlt hetekben, hogy megfelelő időpontot találjanak még idén a sporteseménynek. Hangsúlyozta, korántsem volt egyszerű a helyzet.

– Sok volt a kérdőjel, a bizonytalanság március, április körül, amikor a legjobban kellett volna ráfeküdnünk a szervezésre a június 28-i verseny miatt, de a vírushelyzet okán erre egyszerűen nem volt lehetőségünk – kezdte beszélgetésünket, majd a részletekre is kitért az esemény igazgatója.

November 29-én rendezik a fehérvári félmaratont
Fotó: Egyesület

– Sokáig az is benne volt a pakliban, hogy a verseny megtartására se módunk, se lehetőségünk nem lesz. Majd hirtelen jobbra fordult a helyzet, lazultak a korlátozások, és végül a veszélyhelyzet is megszűnt, ám ez már túl késői volt, hogy minden helyére kerüljön a szervezés tekintetében az eredeti időpontra, ráadásul a nevezettek száma is érthető okokból alacsony volt – tette hozzá, de az erőfeszítéseiknek hála megtalálták a megfelelő megoldást, hogy még idén ott legyenek a versenynaptárban.

– November 29-én, vasárnap a városi rendezvénnyel, az Adventi Jótékonysági Futással egybekötve, teljesen új helyszínen, a város szívében kapna helyet a VI. Fehérvár Félmaraton is. Úgy gondoltuk, ezt a két versenyt összekapcsolva, egybeolvasztva, a kellő népszerűsége is meglenne a futásnak, pont úgy, mintha nyáron rendeztük volna meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában