Rekordot dönthetnek

2020.07.19. 21:08

Ez már a kilencedik Bringa Fieszta

Rekordot dönthet a nevezések tekintetében a IX. Bringa Fieszta. Közel 300 versenyzőt várnak a vasárnapi országúti kerékpárversenyre.

Ferencz Balázs

Népes mezőny indul a vasárnapi Bringa Fiesztán

Fotó: bringafieszta.hu

A pandémia gátat szabott az országúti kerékpárversenyeknek is, nem csoda hát, hogy a honi mezőny alaposan kiéhezett a viaskodásra. Ez kedvez a hagyományos Bringa Fiesztának is, mely a 2020-as szezon második megmérettetése lesz. A Kincsesbányáról rajtoló viadal Master országos bajnokság is lesz egyben. 13 korosztály bringásai tekernek július 26-án, vasárnap a Kincsesbánya – Gúttamási – Fehérvárcsurgó – Kincsesbánya körpályán. Korosztályonként változik a tekerendő körszám, az Asztalos Sándor Emlékverseny mezőnyének (50–59 évesek) például négyszer kell teljesítenie a 17,4 km-es távot, körönként 166 méteres szintkülönbséggel. A férfi elit 6, a női elit 3 körön át versenyez majd a 10 órás rajtot követően.

Népes mezőny indul a vasárnapi Bringa Fiesztán
Fotó: bringafieszta.hu

A szervezők arra kérik a vasárnap éppen arra közlekedő autósokat, hogy legyenek toleránsak a kerékpárosokkal szemben, időszakosan útzárral kell számolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában