Egy ezüstöt és egy bronzot szállítottak

2020.07.21. 20:20

Érmekkel térhettek haza a megyei futók

A Magyar Futósport Egyesület ismét egy remek hangulatú versenyt szervezett éjszakai fényben. A helyszín ezúttal Várpalota volt zenével vegyítve. Nem csoda, hogy az esemény hatalmas érdeklődésre tartott számot.

Kecskés Zoltán

Góczán Máté és Vadas József is dobogóra állhatott

Fotó: MFSE

Fejér megyéből is akadtak futók: Kajászóról Vadas József, valamint a móri születésű Góczán Máté is ott volt a résztvevők között. Elégedetten és egy-egy éremmel térhettek haza. Mindketten egyetértettek abban, hogy bár az akadályfutás a szenvedélyük, de egy ilyen éjszakai aszfaltos megmérettetésre, amely mindig különleges hangulatú, nem mondhattak nemet.

– Várpalotának egészen különleges volt az éjszakai arca. Nagyon örülök, hogy barátnőmmel, Zoéval együtt élhettem át ezt a csodálatos hétvégét. A Magyar Futósport Egyesület Titans of Hungary csapatának színeiben versenyezve ismét hoztam az elvárhatót. A tíz kilométeres távon egy ezüstéremmel és maradandó élményekkel távozhattam, várom az újabb megmérettetést. Sajnos a vírus miatt helyén kell kezelni a dolgokat, így főként a Magyarországon rendezett versenyekre fókuszálok és a lehető legjobb eredményeket szeretném begyűjteni. Legközelebb újból egy éjszakai versenyen veszek részt Balatonakalin – mondta a boldog Góczán Máté.

Góczán Máté és Vadas József is dobogóra állhatott
Fotó: MFSE

Vadas József szintén remek versenyt futott, amivel élete első bronzérmét ünnepelhette.

– Aszfalton rég futottam, de legalább elővehettem az egyik kedvenc futócipőmet. Előzetesen egy jó kis edzésnek gondoltam a húsz kilométeres futamot, de ahogy ráéreztem a ritmusra, egyre jobban élveztem. Már az elején elkapott a flow-élmény és nagyon jól esett a sok ismeretlen ember biztatása, ami be kell, hogy valljam, nagyon kellett az utolsó négyszáz méteres sprint befutónál, hogy a dobogóra állhassak. Összességében nagyon elégedett vagyok, jól esett újra versenyezni és úgy érzem, mindent kiadtam magamból! Legyőztem ismét önmagamat és olyan tempóban futottam ennyi kilométeren keresztül, amire eddig sosem voltam képes! Legközelebb a Nyúlcipőbolt Börzsöny harmincöt kilométeres távján állok rajthoz, ahol ezerötszáz méteres szint­emelkedést is le kell győzniük a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában