teke

2020.06.30. 22:49

Világbajnoki felkészülés

A csóri tekeszakosztály már az elmúlt években is mind verseny-, mind amatőr szinten aktív versenyzőket adott a magyar sportéletnek, és ez az elkövetkező időszakban sem változik.

Dévai Nándor Csaba

Jezsoviczki Anna újabb éremért indul harcba F.: upsport.hu

A csóri tekeélet 2003-as indulása óta valóságos diadalmenetet futott be a sportág a településen, a labdarúgást szorosan követve áll a „népszerűségi rangsor” második helyén. A gyerekeket már kisiskolás korukban megismertetik a sportággal, nem véletlen, hogy komoly utánpótlásbázissal rendelkeznek – az Extraligában szereplő fehérvári Köfém SC színeiben is többen szóhoz jutnak.

Csehi Sándor szakosztályvezető, akinek életművét decemberben „Tekesportért” kitüntetéssel díjazta a szövetség, rendületlenül folytatja sokéves munkáját.

Jezsoviczki Anna újabb éremért
indul harcba F.: upsport.hu

– A csapat- és az egyéni bajnokságot úgy-ahogy be tudtuk fejezni éppen a járvány okozta leállás előtt, eredményhirdetésre viszont már nem volt lehetőségünk. Jelenleg szünetelnek a bajnokságok, viszont a tekeélet nem állt meg, a pályát folyamatosan bérlik.

Az egyesület neveltjei közül a Ferencvárosnál tekéző Hári Boglárka, Hegedűs Tímea, valamint Németh Attila mellett a tavaly U18-as világbajnoki aranyérmet szerző Jezsoviczki Anna már a novemberi, Lengyelországban esedékes U23-as világbajnokságra készül.

– Heti két alkalommal edzenek itt nálunk, és bár ott vannak a keretben, szeretnének minél inkább felpörögni a kihagyást követően. Júliusban már összetartás vár rájuk, oda is már felkészülten érkeznének. Emellett az országos bajnokságok augusztusban megkezdődnek, úgyhogy az idő előrehaladtával sűrűsödni fognak az események.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában