A sportvezető stabil klubot működtethet

2020.06.26. 17:24

Nemes Ferenc lett a siófokiak tulajdonosa

A korábbi szövetségi elnök százszázalékos tulajdonrészt szerzett a másodosztályú, balatoni egyletben.

Horog László

Nemes Ferenc megvásárolta a BFC Siófok futballcsapatát

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári üzletember és sportvezető, a 69 esztendős Nemes Ferenc vásárolta meg a BFC Siófok százszázalékos tulajdonrészét György Tamástól, Nemes az egylet százszázalékos tulajdonosa lett. Tizenöt éve már szerzett elévülhetetlen érdemeket az klub életében, ugyanis az élvonalbeli jogot a korábbi tulajdonos Miskolcra vitte, Nemes Bodajkról érkezett többségi tulajdonosként a Balaton fővárosába.

– Voltam többségi, majd kisebbségi tulajdonos, immár százszázalékos részesedéssel rendelkezem az egyesületben. Váratlan, ugyanakkor megtisztelő volt György Tamás felkérése, minden feltételben megállapodtunk, a korábbi tulajdonos főszponzorként a továbbiakban is segít. A siófoki futball nagyon sokat köszönhet neki, évekkel ezelőtt a megszűnéstől mentette meg az egyesületet és helyezte stabil alapokra. Az élvonal egyelőre nem téma, biztos középcsapatot szeretnénk működtetni – mondta Nemes Ferenc.

Nemes Ferenc megvásárolta a BFC Siófok futballcsapatát
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A régi-új tulajdonos komoly múlttal rendelkezik a sportirányításban, Bodajkon profi klubot épített, 1987-ben lett a kiscsapat elnöke, amit az NB 2-ig vezetett. A megyei futballszövetséget 1998-tól 2010-ig vezette, majd átadta helyét Bencsik Istvánnak. Nemes az MLSZ alelnöke lett, majd közel egy éven át, Kisteleki István lemondása, valamint Csányi Sándor megválasztása közötti időszakban ügyvezetői jogkörrel, elsőszámú vezetőként irányította a magyar labdarúgást. Siófokon 2011-ig rendelkezett többségi tulajdonnal, amit átadott a Siófoki Bányász SE-nek, majd György Tamás mellett kisebbségi tulajdonosként, néhány éve pedig elnökként is tevékenykedett a déli parton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában