öttusa

2020.06.14. 20:42

A szinten tartó tréningek után

A szövetségi kapitányok felügyelték az első lézerlövészetes felmérőt az Alba Volán öttusázóinál.

Horog László

Martinek János (b) és Kállai Ákos, szövetségi kapitányok

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az utánpótlás tagjai mellett a felnőttek is rajthoz álltak az első laser run tesztversenyen a volánosok Börgöndi úti telepén. Az időeredményeket stopperrel a kézben a két szövetségi kapitány, a hölgyeket irányító Kállai Ákos, valamint a férfiakat dirigáló Martinek János mérte.

Martinek János (b) és Kállai Ákos, szövetségi kapitányok
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Március közepén elmaradt az ob, az uszodák bezártak, a sporttelepek, a lovardák is, a versenyzők nem tudtak edzeni, így szinten tartó jelleggel gyakoroltak, jobbára futottak – mondja Kállai Ákos. – Az ilyen viadalokra szükség van, modellezik a téthelyzeteket, a sportolók újra felvehetik a ritmust, visszatérhetnek a megszokott kerékvágásba. Fontos, hogy végre megengedőbb a rendszer, néhány hete megkezdődhettek a közös edzések is, azt azonban még nem tudni, öttusaversenyekre mikor kerülhet sor. Az biztos, hogy ősz előtt rangos viadalok nem lesznek, ugyanis 2-3 hónap feltétlenül kell, mire a pentatlonisták a kihagyás után formába lendülnek. A MÖSZ nemrég kiírta a tesztfelmérők feltételeit a lézerlövészetes futásban, az egyesületek pedig saját otthonukban bonyolítják az erőpróbákat, a szövetség kontrollja mellett.

A férfiakat irányító Martinek János hozzátette, akadnak versenyzők, akik a vártnál lényegesen jobb állapotban vannak, ami nem baj, de a csúcsformát érdemes tartalékolni a versenyszezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában