Nem akar távozni a védő

2020.05.18. 20:43

Rus Adrián a futballra koncentrálna

A MOL Fehérvár FC román válogatott védője sok csatát még nem élt meg a magyar élvonalban, de annál szellősebb körülötte a levegő. Most ismét egy, a sajtóban megjelent értesülésre kellett reagálnia.

Ferencz Balázs

Előttem az utódom. A szezon végén visszavonuló Juhász Rolandot Rus Adrián (elöl, a labdával) pótolhatja majd

Fotó: molfehervarfc.hu

Korábban nagy vihart kavart a romániai sajtóban megjelent cikksorozat, mely zömében azt taglalta, hogy a Szatmárnémetiben született Rus Adriánra, magyarországi klubja próbált hatást gyakorolni, mikor választás előtt állt, a magyar vagy a román nemzeti együtteshez kíván tartozni. Akkor az egész történet alaptalannak tűnt, mivel a román utánpótlás-válogatott hátvéd szerepeltetése fel sem merült a magyar nemzeti csapatnál. Azóta Rus pályára lépett Románia legjobbjai között, vagyis román válogatottként készül a szezon újraindítására a Vidiben. S nem is szándékozik eligazolni Fehérvárról, noha újabb sajtóhírek ezt pedzegetik. Az alaptalan találgatásokra az eddig hat bajnoki összecsapáson kevesebb mint 600 percet játszó Rus Adrián reagált a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapján.

Előttem az utódom. A szezon végén visszavonuló Juhász Rolandot Rus Adrián (elöl, a labdával) pótolhatja majd
Fotó: molfehervarfc.hu

„Pénteken a csapattársak kérdezték, hogy mit nyilatkoztam, hiszen megint a távozásomról írnak. Elolvastam a híreket, és bár láttam olyan írást is, amely korrekt módon állt hozzám, azért a biztonság kedvéért szeretnék olyan röviden és világosan fogalmazni, amennyire csak lehet: nem beszéltem mostanában sem magyar, sem román újságíróval – igaz, az eredeti, romániai forrás sem szó szerint idéz engem –, nem szeretnék távozni, azon dolgozom az edzéseken, hogy sérülésem után minél gyorsabban formába kerüljek és bekerüljek a csapatba. Ez természetesen majd a szakmai stáb döntése lesz, de én mindent megteszek azért, hogy lehetőséget kapjak a folytatásban. Egy-egy lejátszott meccs után továbbra is szívesen állok a sajtó rendelkezésére, de kérem, hogy valótlanságokat ne terjesszenek rólam, ne keltsék körülöttem az egyébként soha nem létező feszültséget, engedjék meg, hogy a futballra koncentráljak” – nyilatkozta a 24 éves, 183 centis hátvéd.

Rus Adrián ugyan már szóhoz jutott a MOL Fehérvár FC felkészülési mérkőzésein, de még nem érte el csúcsformáját. A védő februárban átesett egy kisebb műtéten, alhasi, combba sugárzó problémái voltak, melyet sportsérv okozott.

A fehérváriak több felkészülési mérkőzést nem vívnak a héten, május 23-án 18 órakor Mezőkövesden szállnak harcba a Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán. A visszavágót 26-án, kedden 18 órakor rendezik a MOL Aréna Sóstóban. Természetesen zárt kapuk mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában