GameTime challenge

2020.05.14. 18:39

Hamarosan startol az otthon űzhető Diákolimpia online

A Magyar Diáksport Szövetség jóvoltából otthon is teljesíthető, egyedi kihívásban vehetnek részt a gyerekek a legnagyobb példaképek bevonásával.

Kecskés Zoltán

Baji Balázs is a gyakorlatokat bemutató mentorok között van Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Elviekben már az utánpótlás-nevelő egyesületek is megkezdhették a munkát a járvány miatti kényszerszünet után, ugyanakkor szinte lehetetlen egyből visszarázódni a régi kerékvágásba. Az összkép elég vegyes: vannak olyan klubok, amelyek elkezdték a közös kiscsoportos edzéseket, de akadnak olyanok is, akik a biztonságra törekedve csak a nyár közepétől kezdik a munkát. Ezért talán a legfontosabb, a gyerekek motivációjának fenntartása ebben az időszakban.

Baji Balázs is a gyakorlatokat bemutató mentorok között van
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Erre kiváló lehetőséget ad a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében az új, online formában működő, otthon is teljesíthető, a Diákolimpia GameTime néven indított játékos challenge, amely nyolc sportágban – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, torna, atlétika és multisport –, összesen 72 kihívást tartalmaz. A feladatokat pedig kiváló sportolók, többek között Baji Balázs, Böczögő Dorina, Juhász Roland, Lékai Máté és Háfra Noémi mutatja be a gyerekeknek. A projekt az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága támogatásában valósul meg. Az MDSZ közleményében kiemelte, hogy versenysorozatának március 11-i félbeszakítása óta azon dolgozott, hogy a jelenlegi korlátozásokhoz igazodva kárpótolja a versenyezni szerető sportolókat és tanáraikat.

A leglelkesebb diákok, a legtöbb tanulót bevonó pedagógusok sportszer- és sportruházat-díjazásban részesülnek. A kihívások a Diákolimpia III–IV. korcsoportjának életkorához (11–14 év) igazodnak. A programot az MDSZ saját közösségimédia-csatornáin népszerűsíti: a Diákolimpia Facebookon és a fiataloknak szóló DO60 Instagram és Tiktok csatornákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában