kosárlabda

2020.05.05. 22:25

Donnard távozik

Három év sikeres munka után elhagyja a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiát a francia Matt Donnard. Hazatér hazájába, a Nantes együtteséhez.

Horog László

Matt Donnard jól érezte magát Székesfehérváron

Fotó: HL

A francia Le Mans gárdájától érkezett Fehérvárra, az egyéni képzésért felelt a fiú utánpótlásban, majd a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia teljes szakmai munkáját felügyelte. Kiválóan érezte magát a koronázóvárosban, amikor 2018 augusztusában szétvált az Alba Fehérvár és a DKKA, utóbbiaknál folytatta a munkát.

– Nagyszerűen éreztem itt magam. Remek sikereket értünk el közösen, ezek örökké a szívemben maradnak. Szeretem Magyarországot és Fehérvárt, az ott élő embereket. Azonban úgy döntöttem, hazatérek, a Nantes Basket Hermine együttesénél folytatom a munkát. A döntést a családom, a lányaim miatt hoztam, a fiatalabb a nemzeti programban folytatja a kosárlabdát, szeretném otthon követni a pályafutását. A folytatásban fiúkkal dolgozom, a Nantes felnőtt gárdája jelenleg a másodosztályban szerepel, a kupában remekeltek. A felnőttek alatti utánpótlás-együtteseket, a 18 és 23 közötti korosztályokat felügyelem, átfogom a szakmai munkát, ami komoly kihívás, szép feladat.

Matt Donnard jól érezte magát Székesfehérváron
Fotó: HL

Matt Donnard a vírusjárvány kitörése után visszatért hazájába, otthon vészeli át a nehéz időket szeretteivel. Amennyiben erre módja lesz, májusban, vagy júniusban visszatér Fehérvárra és elbúcsúzik korábbi kollégáitól. Augusztusban kezdi a munkát új állomáshelyén.

Donnard megüresedő helyére külföldi szakember szerződtetését tervezi a DDKA.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában