Antal Balázs

2020.05.15. 14:30

Célalkotás kosaras módra

Egyelőre egyénileg, naponta kétszer edzenek az utánpótlás tagjai az Alba Fehérvár kosarasainál.

Horog László

Antal Balázs, az Alba U16-os fiúk edzője Fotó: Horog László-archív / Fejér Megyei Hírlap

A 16 éven aluliak vezetőedzője, Antal Balázs az elmúlt két hónapot igyekezett tartalommal megtölteni tanítványaival. A kialakult helyzethez igazodva, a csarnok bezárása után, március közepétől a világhálón tartotta a kapcsolatot a játékosaimmal.

– Napi két edzést irányoztam elő, egy labdás, technikai jellegű gyakorlást és egy erőnlétit. Van egy applikáció, ami telefonon és számítógépen is működik: hetente egyszer, azonos időben minden játékosom bekapcsolódott, konferenciabeszélgetést tartottunk, ahol mindenki beszélt a korábbi napok aktivitásáról. Ez bizalmi alapon működött. Aztán elméleti oktatás következett, az új szezon alapelveiről, támadásban és védekezésben. Jövőre is az U16-os gárdával foglalkozom, nem kell teljesen új csapatot építeni, a jelenlegi gárda 70 százaléka jövőre is ebben a korosztályban pattogtat.

Antal Balázs, az Alba U16-os fiúk edzője
Fotó: Horog László-archív / Fejér Megyei Hírlap

Antal Balázs nem csak szakmai kérdésekben igyekezett hatni játékosaira, általános személyiségfejlődésben is. „Az elmúlt években foglalkoztam célalkotással, két éve a felnőtt női kézilabdázóknál is tartottam előadást Deli Rita vezetőedző felkérésére. Az elmúlt időszakban magamat is képeztem, edző-továbbképzőket néztem a világhálón, továbbá a hirtelen zárult 2019–20-as szezon edzéseit, meccseit elemeztem, a tapasztalatokat összegeztem.

A jövő hét elején kerül sor az egyesületnél elnökségi ülésre, ahol döntés születhet arról, hogy az utánpótlás csapatai mikor gyakorolhatnak ismét, első lépésként kisebb csoportokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában