A tizenhárom EBEL-jelentkező listáján két linzi egyesület neve is szerepel

2020.04.15. 21:10

Osztódással szaporodó linziek

Egészen hihetetlen cselekményszál bontakozik ki az osztrák bázisú EBEL jégkorongliga háza táján, amely eddig sosem látott bonyodalmakat okoz a szakvezetés számára.

Dévai Nándor Csaba

Fotós: gaborfeherphoto

Fotós: gaborfeherphoto

Szokták mondani, hogy ahol egynél több ember van, ott sosem teljes az egyetértés. A Liwest Black Wings Linz – legalábbis eddig így ismerték a szurkolók – négyfős elnökségében is ez az elv érvényesült, ráadásul oly mértékben, amely az egyesület kettészakadását eredményezte. A klub elnöke, Peter Freunschlag ugyanis ragaszkodott a jelenlegi sport­igazgató, Christian Perthaler leváltásához, akit Gregor Baumgartnerrel, egy korábbi játékossal szeretett volna helyettesíteni, míg a másik három elnökségi tag mindezt ellenezte – ebből a szituációból indult a konfliktus, amely végén Freunschlag kijelentette, egyedül irányítja a klubot a továbbiakban.

A vele egyet nem értők ez­után fogták magukat, és mi­után a város a csarnokhasználati engedélyt, a Liwest cég pedig a támogatást vonta meg a klubtól, létrehozták az Eishockey-Verein Linz elnevezésű egyesületet, amely már be is adta jelentkezését az EBEL-be.

Nehéz helyzetbe hozta magát a 2012-es bajnok Linz
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Így tehát 13 együttes kérte felvételét a liga 2020/2021-es kiírására, hiszen tizenkettedikként a második számú linzi egyesület, tizenharmadikként pedig a – ugyancsak érdekes körülmények között létrejövő, és meglepő tulajdonosi háttérrel rendelkező – Bratislava Capitals jelentkezett. Utóbbi együttes sorsát nagyban befolyásolja, hogy milyen fogadtatásban részesül a liga által készített gazdasági elemzés a többi klub képviselői körében.

Az már biztos, hogy kiélezett és izgalmas idénynek néz elébe a Hydro Fehérvár AV19 csapata is, ahol továbbra is gőz­erővel folyik a szeptemberi keret kialakítása. A jelenlegi állás szerint a „magyar mag” mellett a kapus Michael Ouzas, valamint a három kanadai hátvéd, Tim Campbell, Mike Caruso, valamint a nemrég igazolt Paul Geiger rendelkezik élő szerződéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában