Legkreatívabb MNP2020

2020.03.28. 08:00

Országos elismerés Fehérvár sportjának

A parasport terén szervezett kiemelkedő rendezvényei miatt ítélték oda Fehérvárnak a Legkreatívabb MNP2020 Település címet.

Dévai Nándor Csaba

Fotó: FMH Archív (Nagy Norbert)

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által közösen adományozott cím nem véletlenül került Szent István városába, hiszen több nagyszabású eseményt is rendeztek a városi intézmények. A Magadért Sportolj program keretén belül a Tóvárosi Általános Iskolában a Magyar Parasport Napját ünnepelték, amely során evezős ergométer, darts, tollaslabda, kerekesszékes vívás, íjászat, trambulin és célba rúgás volt a program a fiatalok számára. Másik országos rendezvény, a Lélekmozgató során az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI tanulói mellett a Széna Téri Általános Iskola, az István Király Általános Iskola, valamint az Ezredéves Iskola diákjai is megismerkedhettek a különböző parasportokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában