Focistadionban a lapátosok

2020.03.05. 21:08

A MOL Aréna Sóstóban ülésezett a Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A futballstadionok nagy sikerek helyszínei a nagyvilágban, de nem feltétlenül a labdarúgás diadalaié. A MOL Aréna Sóstóban hét határra szóló győzelmet ugyan még nem ünnepelhetett a nagyérdemű, de a létesítmény randevúra hívott már világklasszis sportolókat.

Ferencz Balázs

Impozáns látványt nyújtott a MOL Aréna Sóstóban kifeszített hatalmas nemzeti színű lobogó

Fotó: Vital Club Sportegyesület

Közel 100 olimpiai és világbajnoki érem tulajdonosa találkozott a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében a minap. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség kihelyezett ülést, sportszakmai tájékoztatót tartott március 4-én, mégpedig az Alsó- és Felső-Duna-régiók egyesületei számára.

Az ötszörös világbajnok, olimpiai ezüstérmes kajakos Fidel László, a székesfehérvári Vitál Club Sportegyesület vezetőedzője házigazdaként köszöntötte az ülésre érkezőket, bajnoktársait, köztük Csay Renátát, aki tavaly nyerte huszadik világbajnoki aranyát, vagy éppen Vaskúti Istvánt, aki a moszkvai olimpián nyert aranyérmet. A VVSI-t Hubik András és Porteleki Zsolt képviselte a szövetség által szervezett rendezvényen. Kubina Ádám főtitkár szakmai beszámolót tartott, majd megvitatták a 2020-as esztendő sűrű versenyprogramját. Aktív volt a kajakosok és kenusok konferenciája, az új, online nevezési rendszer használatával is ismerkedhettek az egyesületek képviselői.

Impozáns látványt nyújtott a MOL Aréna Sóstóban kifeszített hatalmas nemzeti színű lobogó
Fotó: Vital Club Sportegyesület

Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány vezetésével a kajakosok külön terembe vonultak, míg Vaskúti István a kenusokkal tekintette át a tavaszi vízre szállásig elvégzendő feladatokat. Szó esett a téli alapozás utáni fizikai állapotfelmérőkön át a helyes lapát- és hajóválasztásig. A Vital Club elnöke, Szipola Antal, valamint a kajakosok ötlete volt, hogy a szövetség kihelyezett ülése idején díszítse a stadiont az a hatalmas nemzeti színű lobogó, mellyel az egykori kenust, a Földet ötször megkerülő vitorlázót, Fa Nándort fogadták Les Sables d’Olonne kikötőjében, mikor visszatért a 2017-es Vendée Globe földkerülő szóló vitorlásversenyről. A zászlót számos fehérvári kötődésű világbajnok, olimpikon is ellátta kézjegyével, akik a birkózás, az evezés, az öttusa, a vitorlázás és a kajak-kenu sportágakban értek el sikereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában