Foci

2020.02.13. 19:04

Közelebb kell kerülnie a Vidinek a Fradihoz

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Ferencváros otthonában vendégeskedik a MOL Fehérvár FC. Nem lesz kedélyes randevú, az borítékolható.

Ferencz Balázs

Joan Carrillo már sejti, mivel lehet megfogni a Fradit

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Komoly volt a médiaérdeklődés csütörtökön a MOL Fehérvár FC háza táján. Nem véletlen, hiszen a szezon jelenleg legfontosabb csatája előtt áll a Vidi. Joan Carrillo alakulata szombaton 19.30 órakor a Groupama Arénában fut ki a gyepre, vagyis a listavezető Ferencváros fogadja a második helyen álló fehérváriakat. A Fradi három ponttal előzi meg Juhász Rolandékat, vagyis egy üdvözítő eredménnyel beérné riválisát a piros-kék egylet. Per pillanat. Mert nem szabad elfelejteni, hogy a Ferencváros két mérkőzéssel kevesebbet vívott meg eddig a bajnokságban.

A MOL Fehérvár FC a 20. fordulóban is rangadót vívott, Hodzic és Houri találataival hazai pályán szakította le a nyomában loholó Mezőkövesdet. Majd aztán kedden a Magyar Kupában játszott megint egy felejthető meccset a Vidi, 0-0 lett a nyolcaddöntő odavágója.

– Itthon mindig nyerni szeretnénk, a Mezőkövesd ellen javítanunk kellett a korábbi eredménysoron. A Mezőkövesd erős csapat, jó meccset játszottunk ellenük, azzal elégedett voltam. A kupamérkőzésen is szerettük volna eldönteni a továbbjutást már az első összecsapáson. Nem sikerült, bár nem rossz a helyzetünk a visszavágó előtt. Több helyzetünk volt, mint az Újpestnek, talán egy gólt is sikerült ezekből szerezni, amit nem adtak meg, de ez már a múlt. Nagyon elégedett vagyok a csapat edzésmunkájával, koncentráltan készülünk a Ferencváros elleni rangadóra – vélekedett Joan Carrillo, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője.

Joan Carrillo már sejti, mivel lehet megfogni a Fradit
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A legfrissebb szerzemény, Nikolics egyre több játékpercet kap, kérdés, kezdőként számít-e rá Joan Carrillo a szombaton 19.30-kor rajtoló fővárosi összecsapáson.

– Nem szabad elfelejteni, hogy Nikolics Nemanja négy hónapon keresztül nem lépett pályára mérkőzésen, de ettől függetlenül a képességeit, hozzáállását nem szabad figyelmen kívül hagyni. Minőségi edzésmunkát végzett egyedül is, kiváló kondícióban van, de a meccsek ritmusa kicsit más. A kezdőcsapatot nem csütörtökön, hanem szombaton hirdetem ki – mosolygott a tréner. – Niko tud segíteni, s azt a csapatot állítom pályára, amely szerintem leginkább be tudja gyűjteni a győzelmet.

A Ferencváros kipihenten várhatja a tabellamásodik Vidi elleni rangadót. Elmaradt az Újpest elleni derbije, s miután már nem áll a Magyar Kupában a Fradi, a hét közben sem kellett futballoznia.

– Nem tudunk azzal mit kezdeni, hogy miként alakul a menetrend, profi csapatként eleget teszünk a programnak. Nehéz meccs lesz a Fradi elleni, de a zöld-fehéreknek is nehéz feladat a Vidi ellen játszani. Nagy lehetőség előtt állunk, közelebb kerülhetünk riválisunkhoz, szeretnénk ezzel élni.

Mégsem jön

SÓSTÓN járt, mégsem írta alá szerződését a MOL Fehérvárral a román FCSB 22 éves középpályása, Dragos Nedelcu. A bukaresti klub tulajdonosa szerint Nedelcu 25 ezer eurót keresett volna a Vidinél, de miután egyeztetett édesapjával, elállt az egyezségtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában