Takács Martin

2020.02.20. 23:49

Kivették a csavarokat

Az Alba kosarasainak 19 éves hátvédje, Takács Martin néhány hétig nem bevethető, ugyanis térműtéten esett át a fehérvári kórházban.

Horog László

Takács Martin egy hónap múlva kezdheti az edzéseket F: HL

A műtétet a csapatorvos, Kovács Ignác, valamint a szintén sebész specialista, Schandl Károly végezte. Takács Martin két és fél esztendeje, edzésen szenvedett térdsérülést, a tehetséges hátvéd az egyik taktikai variáció begyakorlása során, a kitámasztásnál lépett balszerencsésen, a rossz mozdulat után azonnal a jobb térdéhez kapott, a tréninget nem tudta befejezni. Az orvosi vizsgálatok kiderítették, letört egy csontdarab a térdkalácsából. Néhány héttel később megoperálták, visszacsavarozták, rögzítették a letört részt, majd hat hónap kihagyás következett. A kosaras 2018. márciusban tért vissza a pályára, az Alba U20-as együttese a bajnokság nyolcas döntőjében szerepelt Nyíregyházán. A Pethő Ákos szakvezető által dirigált gárda magabiztosan lett aranyérmes, a parketten Takács Martin átlag felettit nyújtott.

Takács Martin egy hónap múlva
kezdheti az edzéseket F: Horog László

– Sok időt kaptam a bizonyításra minden mérkőzésen, nem volt fájdalmam, úgy érzem, hozzá tudtam tenni a sikerhez, a megérdemelt győzelemhez. Akkoriban a felnőtt együttesben nem léptem pályára, edzéseken bizonyíthattam náluk. Az NB I-es bajnokságban a tavalyi szezonban játszottam először, az idei szezonban pedig többször voltam egyszerre pályán az ikertestvéremmel. A térdemmel nem volt gond, azonban a decemberben, Oroszlányban vívott bajnokin nem tudtam vállalni a játékot. Neveztek ugyan a meccsre, ám előzőleg, az ­U20-as mérkőzésen fájdalmaim voltak, cserét kértem, később a felnőttek meccsén sem ülhettem a kispadra. A folytatásban egy hónapig edzettem, a következő bajnokikon szóhoz jutottam az NB I-ben, ki­egészítő szerepben, néhány percet kaptam a meccseken, végig fájdalmakkal küzdöttem. Nem volt elviselhetetlen, de zavaró. Kiderült, a négy csavar közül az egyik letört, ahogy nőtt a csont, feszítette a rögzítést, emiatt az orvosokkal egyetértésben úgy döntöttünk, az összes csavart kiveszik. Négy órán át történt a beavatkozás, felnyitották a térdemet. A műtétre a fehérvári kórházban került sor, a beavatkozás nyomait még érzem, sántikálva sétálok, néha mankót is kénytelen vagyok használni. Elővigyázatosságból gyulladáscsökkentőt szed, a tervek szerint másfél hét múlva szedik ki a varratokat, utána gyógytorna következik, ha minden jól alakul, egy hónap múlva megkezdheti a labdás edzéseket, reményei szerint hat hét múlva végre ismét ott lehet a játéktéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában