A legutolsó szalmaszál

2020.02.29. 07:15

A szerencsében is bízniuk kell a fehérvári hokisoknak

Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) alsóházi középszakaszának utolsó fordulójában Linzben lép jégre a Hydro Fehérvár AV19.

Dévai Nándor Csaba

Szezonbeli első linzi sikerére készül a Fehérvá

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtök este a középszakasz utolsó hazai mérkőzésén remek játékkal 4-0-ra legyőzte a Znojmo együttesét a Fehérvár, ez viszont papírforma szerint nem lesz elegendő a rájátszásba kerüléshez. A képlet így áll: amennyiben a Dornbirnt fogadó Znojmo, vagy a Villach­hoz látogató Innsbruck leg­alább két pontot szerez, azaz rendes játékidőben, vagy hosszabbításban győz, úgy a Volán mindenképpen lemarad a playoff-ról – miután a magyar csapat kétpontos hátránnyal indul két riválisa ellen.

Szezonbeli első linzi sikerére készül a Fehérvá
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Abban a szerencsés esetben, ha mindkét rivális maximum egy pontot szerez, a Fehérvár pedig mindhárom pontot begyűjti, pontegyenlőség alakul ki a három együttes között, melyet a gólkülönbség döntene majd el – ezen a téren pedig már a Fehérvár lenne a nyerő. Ehhez viszont Fortuna, egy dzsinn és jelentős mennyiségű ötlevelű lóhere is szükségeltetik, ugyanis a Dornbirn a liga legutolsó csapata, míg a Villach biztos rájátszásba kerülőként a fiatalokat küldte jégre legutóbbi mérkőzésén – nem valószínű tehát, hogy ezúttal mindketten borítanák a papírformát. Bosszantó a függőségi helyzet, különösen annak fényében, hogy csak a Dornbirn idegenbeli legyőzésével a Fehérvár lenne rájátszást érő helyen, míg a Znojmo és az Innsbruck kapálná a lóherét. Antti Karhula, a fehérváriak vezetőedzője kemény csatára készül szombaton.

-Tisztában vagyunk vele, hogy jó csapatuk és kiváló első soruk van, emellett mindenképpen jó formában szeretne a Linz a rájátszásra fordulni, mindent bele fognak adni. Nekünk nincs mit veszítenünk, menni fogunk előre, és három pontot szerezve győzelmi kényszerbe hozzuk majd riválisainkat – nyilatkozta a finn.

A játéknap mindhárom mérkőzése egy időben, 17.30-kor kezdődik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában