A Bochum két pontrúgásból talált be, s nyerte a meccset

2020.01.15. 21:59

Kevés helyzet, vereség

A svájci napokat letudva a német labdarúgás buktatóival ismerkedett a MOL Fehérvár FC labdarúgó-csapata a spanyolországi edzőtáborban.

Ferencz Balázs

A svájci gárdákkal vívott csaták után – a másodosztályú Winterthurtól 1-0-ra kikapott a Vidi, az élvonalbeli Sionnal 1-1-es döntetlenre végzett – német ellenfelekre váltott a Marbellán tréningező MOL Fehérvár FC.

A VfL Bochum sokáig átutazóban volt a Bundesliga I. és II. osztálya között, most azonban nem fenyegeti az a veszély a kék-fehéreket, hogy az élvonalra acélosítsák együttesüket. Sokkal inkább azért kell kapaszkodnia a transfermarkt.de szerint 18 millió eurós kerettel rendelkező Bochumnak, hogy ne zúgjon ki a 18 csapatos másodosztályból. A Bochum 18 mérkőzést követően a 14. helyen áll a tabellán, s első felkészülési mérkőzését vívta a fehérváriak ellen, a Gibraltárral szomszédos La Líneában.

A németek akarata érvényesült az első félidő nagy részében. Többet birtokolták a labdát, egy-kétszer veszélyeztettek is a Juhász Rolandot és Boban Nikolovot is kisebb sérülés miatt nélkülöző Vidi ellen, majd a 29. születésnapját ünneplő Nego Loic szabadrúgása szállt a kapu fölé. Blum kapásból tévesztett célt, majd Gamboa ígéretes helyzetben, ám kissé kisodródva az oldalhálót találta el.

SZURKOLÓI ANKÉT A RAJT ELŐTT

Január 21-én kedden, 18.30 és 20.00 között Kovács Zoltán sportigazgatóval, Joan Carrillo vezetőedzővel és Juhász Roland csapatkapitánnyal találkozhatnak a Vidi szurkolói a MOL Aréna Sóstó Fresh Corner Lounge részében. Azon drukkerek, akik az ankétra gépkocsival érkeznek, a stadion külső parkolóiban hagyhatják járműveiket, a Fresh Corner Lounge helyiségét pedig a VidiShopon keresztül közelíthetik meg.

Danny Blum elemében volt, távoli löketét védte a fehérvári kaput őrző Kovács Dániel, majd 13 méteres kísérlete elkerülte a fehérvári ketrecet. A félidő hajrájához közeledve egyre többet tartózkodott a bochumi tizenhatos előtt a Vidi, s Milanov 25 méteres lapos lövése dolgoztatta meg Riemannt – igaz, a kapus könnyedén szedte fel a labdát.

A szünetben teljes sort cseréltek a németek, azonban Joan Carrillo nem változtatott. A játék képe sem fordult a visszájára, a Bochum dominált mezőnyben, de igazán komoly helyzetet nem dolgozott ki, csak büntetőből talált be. A 61. percben Hangya szabálytalankodott Wintzheimerrel szemben a 16-oson belül. A tizenegyest Pantovics értékesítette, Kovács ugyan beleért a lövésbe, de csak beljebb segíteni tudta a labdát, 0-1. A 70. percben a fehérváriak is több poszton változtattak, s például Petrjak beállása frissítette a Vidi játékát. Gólt azonban újra a németek szereztek. A 83. percben megint pontrúgásból került a fehérvári kapu elé a Bochum. Thomas Eisfeld tekert középre, Robert Teschére pedig senki sem figyelt eléggé, s néhány méterről zavartalanul helyezhetett a hálóba, 0-2.

Kovács István (fehérben) kezdett a Vidiben, de helyzetbe ő sem került
Fotó: molfehervarfc.hu

Három perccel később Ivan Petrjak szabadrúgását Pátkai Máté fejelte messziről kapura, Drewes azonban védett, majd a játékvezető lefújta a mérkőzést.

A találkozóra inkább a küzdelem volt jellemző, kevés helyzetet dolgoztak ki a csapatok, s a Bochum csupán két pontrúgásból vette be a fehérváriak kapuját.

A MOL Fehérvár FC utolsó felkészülési mérkőzését szombaton 14.30-kor vívja az ötszörös német bajnok, azonban most a Bundesliga II harmadik helyén telelő VfB Stuttgart ellen. A marbellai összecsapás után a Vidi játékosai és az edzői stáb hazaindul, s a tavaszi rajt előtti utolsó hetet már hazai környezetben tölti.

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I január 25-én folytatódik, amikor is 17 órakor a honi tabella hatodik helyén álló Budapest Honvéd együttesét fogadja a második, de a bajnoki álmokat fel nem adó Vidi a MOL Aréna Sóstóban.

JEGYZŐKÖNYV

MOL Fehérvár FC–VfL Bochum 0-2 (0-0)

La Línea, 80 néző.

MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Fiola (Stopira, 70.), Muszliu (Juhász, 76.), Vinícius (Tamás O., 70.), Hangya – Nego (Petrjak, 70.), Elek, Milanov – Kovács I. (Pátkai, 70.), Hodzic (Zsóri, 70.), Funsho (Szabó L., 76.). Vezetőedző: Joan Carrillo

VfL Bochum: Riemann – Gamboa, Soares, Lorenz, Decarti, Losilla, Zoller, Blum, Fabian, Janelt, Ganvoula. Vezetőedző: Thomas Reis

Gólszerző: Pantovics (62. – tizenegyesből), Tesche (83.)

 

Ezek is érdekelhetik