Hiányzott a pontosság

2020.01.12. 21:25

Fontos három pontot bukott a Fehérvár hazai jégen

Hiába volt meg a kellő lövésszám a Hydro Fehérvár AV19 játékosai részéről, végül a sereghajtó Dornbirn örülhetett az osztrák jégkorongbajnokság 38. fordulójában.

Dévai N. Csaba

Juha Järvenpää kivételesen jó napot fogott ki, megkeserítve a hazai csatárok életét Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A meglehetősen rövid paddal, mindössze 16 mezőnyjátékossal érkező Dornbirn ellen ezt megelőző nyolc mérkőzését megnyerte a Fehérvár, így minden adott volt hozzá, hogy a HC Kiskőrös fiatal hokisait is a közönség sorai közt tudó hazaiak EBEL-történetük 300. győzelmét megszerezzék a sereghajtó ellenében.

Azonnal az első támadás során érkezett fehérvári löket, majd Sarauer lőtt kipattanó után, Järvenpää viszont mindkétszer védeni tudott.

Hazai nyomás mellett felpörögtek az események, beszorították ellenfelüket, előbb Erdély Csanád, majd Sarauer próbálkozhatott, ugyanazon maratoni támadássorozat végén pedig Caruso élesen belőtt korongjába nem tudott senki beleérni. Tetszhalott állapotát a nyolcadik percben törte meg a Dornbirn, ekkor egy gyors kontra végén Emilio Romig lekészítését Mathias Bau Hansen bombázta a kapuba, lehűtve kissé a kedélyeket, 0-1. A mérkőzés első emberelőnye a hazaiaknak kedvezett, a legnagyobb helyzet Andrew Yogan kapura emelt korongja után született, Szita Donát viszont nem tudta áttuszkolni a pakkot Juha Järvenpään. Maradt lendületben a Volán, Olivier Magnan Szabó Bence kárára elkövetett faultja után pedig ismét előnyben próbálkozhattak. Nem is maradtak el a lövések, Szita előtt egy pillanatra az üres kapu tátongott, de a fiatal támadónak nem volt elég ideje kapura fordulni. Két perccel a vége előtt egy újabb villámtámadása során a kapuvasat csengette meg a Dornbirn, több gólt viszont már nem hozott a felvonás.

Játékmegszakítás nélkül teltek a percek a folytatásban, folyamatosan alakították ki a helyzeteket a felek, bár jobbára a hazai publikum járt közelebb az ünnepléshez. Stipsicz Bence kékvonalas lövését fogta Järvenpää, majd – ezúttal Stefan Häussle passza után – Bau Hansen tesztelte Ouzas reflexeit kapásból. Szita Donát rendkívüli agilitással küzdött, Yogannel és Girarddal való összjátékai során állandó jelleggel centiméterek kellettek volna csak a nagyobb sanszhoz. A harmad feléhez érve úgy tűnt, siker koronázza a fehérvári fölényt, Stipsicz lövése és egy kapu előtti kavarodás után viszont hiába került a korong a vendégek kapujába, a játékvezető hosszas videózás után érvénytelenítette a találatot. Két perccel később a túloldalon már nem volt kérdés, Kevin Macierzynski passza után Tomi Körkkö lőtt a bal alsóba, 0-2. Az utolsó öt percre három kiállítás jutott, négy a három, majd öt a négy ellen támadhattak a vendégek, Ouzas viszont minden próbálkozást fogni tudott.

Juha Järvenpää kivételesen jó napot fogott ki, megkeserítve a hazai csatárok életét
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Lassabban indult társaihoz képest a záró felvonás, három perc elteltével viszont sikerült megtörni a jeget: Kóger Dániel révén ezúttal pontos volt az „utolsó passz”, Erdély Csanádnak pedig már csak a kapuba kellett tessékelnie a pakkot, 1-2. A bekapott gól hatására villámgyorsan stílust váltottak a vendégek, akik szabályos és kevésbé szabályos megmozdulásokkal tördelték a Volán játékát. Juhani Tamminen megmozdulását már a játékvezető is szabálytalannak ítélte, és bár mind a két percet ellenfele kapuja előtt töltötte a Volán, Girard és Szita előtt pedig hatalmas helyzetek is kialakultak, Järvenpää örülhetett minden lövés alkalmával – és sajnos nem az, aki a Volán kispadján állt. Az utolsó másfél percben kapusukat lehozva támadtak a kék-fehérek, a kockázatvállalás ezúttal viszont nem vezetett eredményre, Körkkö üres kapus gólja zárta a mérkőzést, 1-3.

JEGYZŐKÖNYV

Hydro Fehérvár AV19–EC Dornbirner Bulldogs 1–3 (0-1, 0-1, 1-1)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3015 néző. V.: Siegel, Ofner, Rezek, Kaspar

Fehérvár: Ouzas – Szabó B., Campbell, Szabó K., Reisz, Mihály Ákos – Caruso, Tikkanen, Kóger (1), Sarauer (1), Erdély 1 – Busenius, Stipsicz, Yogan, Girard, Szita – Sárpátki, Timmins, Kuralt. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Dornbirn: Järvenpää – Ellerby (1), Subban, Bau Hansen 1, Häussle, Romig (1) – Magnan, Vainonen (1), Körkkö 2, Tamminen, Macierzynski (2) – Schnetzer, Schwinger, Fröwis, Antonitsch – Kutzer, Egger. Vezetőedző: Kai Suikkanen.

Kapura lövések: 37-19

Kiállítások: 6, ill. 8 perc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában