dab

2020.01.29. 23:27

Ezt most meg kell lovagolni

Úgy tűnik, kezdenek kibújni saját árnyékuk mögül a jégkorong Erste ligában szereplő Dunaújvárosi Acélbikák, akik önbizalomtól duzzadva a következő erdélyi ellenfelüket is móresre tanítanák.

Korondy Tamás

Somogyi Balázs legutóbb a nyerő emberek között volt Fotó: DAB/NG

Fotó: Nagy Gergo

Végre működött az, ami annyiszor nem. Végre stabil volt elöl és hátul is a DAB, ez pedig most elég volt (3-2 – a szerk.) a nagyobb játékerőt képviselő, de a csúcsformától messze álló Csíkszereda ellen – de elég lesz-e a Brassóval szemben is?

A sárga-kékek két pontot vittek tovább az alapszakaszból, míg az újvárosiak mindössze egyet, ennek ellenére a Ferencváros után az Acélbikák vannak a felsőházi dobogó második fokán – igaz, a Brassó egy meccsel kevesebbet játszott, s így is csupán egy pont a különbség kettejük között (DAB 7 pont, Brassó 6 pont – a szerk.).

Nem is olyan régen botlottak egymásba a felek – már az újévben találkoztak, de még az alapszakaszban, január 15-én. Azt a találkozót Dunaújvárosban játszották, a három pont pedig a helyszínen is maradt, hiszen egy igencsak fordulatos és gólzáporos találkozón (12 gól született, 7-5 a Bikáknak – a szerk.) Somogyi Balázs két góljával, illetve Dansereau és Turcotte két-két gólpasszának köszönhetően tudtak győzni David Leger tanítványai.

Somogyi Balázs legutóbb a nyerő emberek között volt Fotó: DAB/NG

Somogyiék zsinórban másodszor is megverték az alapszakaszban utcahosszal győztes Csíkszeredát, ez pedig muszáj, hogy egy kis benzin-fröccsöt pumpáljon a dadogásra igencsak hajlamos dunaújvárosi gépezetbe. A képlet valószínűleg továbbra sem lesz más, mint eddig: ha a védelem nem hibázik, akkor a DAB akarata fog érvényesülni.

A kérdés továbbra is Cody Fowlie semlegesítésére irányul – ha sikerül minimalizálni a góllövőlistát vezető kanadai kapu előtti veszélyeit, akkor a Turcotte–Mazurek–Dansereau hármas támadásban túl tudja majd lőni a székely gárdát.

Kapusposzton is a Duna-mentiek a jobbak – Garret Hughson teljesítményénél csupán honfitársa, Jordon Cooke, a gyergyóiak hálóőre tud jobbat felmutatni – ő is mindössze 0.23%-kal védett jobban az alapszakasz során. A ketrec közvetlen közelében is az újvárosiak a jobbak tehát, viszont a kapus előtti hátsó sor az, amelyet rendre zavarba tudnak hozni az ellenfelek.

A Corona Brassó közel minden negyedik emberelőnyös helyzetét gólra váltja, és kevesebb, mint minden 10. lövésük a hálóban köt ki. A DAB ezzel szemben csak minden ötödik emberfórt tud gólra váltani, és minden 15. lövése jut csak át az ellenfél gólvonalán. Minden kiderül majd 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában