A MOL Fehérvár FC még ellenfélre vár

2019.12.05. 21:42

Szerdán késő este kisorsolták a labdarúgó Magyar Kupa párosításait

A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata a hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként még kedden.

Ferencz Balázs

A Szeged majdnem megakasztotta Hangyékat, javulni kell F: vidi.hu

Fotó: Toth Gabriella

Miután lezárultak az aktuális párharcok – s kiderült, hogy az élvonalbeli csapatok közül a Diósgyőri VTK és hatalmas meglepetésre a Ferencváros is búcsúzott –, megtartották a nyolcaddöntő sorsolását. Azt már tudni lehet, hogy a Vidi a Vác FC és az Újpest FC csatájának győztesével küzd majd a legjobb 16 között. A pálya alkalmatlansága miatt maradt el a váciak és a lilák összecsapása, melyet jövő szerdán pótolnak. Az NB II-es Vác FC a második vonal 19. helyén áll, vagyis nem túl acélos idei produkciójuk, de a kupában búcsúztatták a Kelen SC-t (3-0) és a Fejér megyei első osztályban érdekelt Sárbogárdot (3-1). Az Újpest a hatodik jelen pillanatban az NB I-ben, s idén már megtréfálták a fehérváriakat: a Sóstón nyertek a lilák 2-0-ra. A Magyar Kupából az FC Hatvant (2-0) és az FC Ajkát (5-2) ejtették ki.

A Szeged majdnem megakasztotta Hangyékat, javulni kell F: vidi.hu

A Puskás Akadémia FC magabiztos játékkal jutott túl a Dabas-Gyón alakulatán, Hornyák Zsolt együttese 3-0-ra nyert. A következő körben – melyben a továbbjutás már két mérkőzésen dől el – a Fradit kiejtő NB II-es Békéscsabával találkoznak a felcsútiak. Az NB III-as Dunaújváros hatalmas bravúrral lépett tovább az NB II-es Siófokkal szemben, s a nyolcaddöntőben is másod­osztályú csapat ellen küzdhet. Az NB II listavezetőjével, az MTK-val csap majd össze, s a MOL Fehérvár FC-hez, valamint a Puskás Akadémiához hasonlóan idegenben kezd.

A találkozókat 2020. február 12-én és 20-án rendezik.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének további párosításai: Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás (NB II), Mezőkövesd–Ózdi Kohász (NB III)/Kaposvári Rákóczi, Lipót Pékség SE (NB III)–ZTE FC, Pécsi MFC (NB III)–Paksi FC, Dorogi FC (NB II)/Debreceni VSC–III. Kerületi TVE (NB III).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában