hat csapattal és mintegy 80 versenyzővel várják az új szezont

2019.12.18. 18:33

Nívós gálával készültek a versenyszezonra a fehérvári szinkronkorcsolyázók

A nemzetközi és hazai versenyekre készülő Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztálya nívós Karácsonyi Gálán mutatta meg, mire lehet számítani tőlük az idény során.

Dévai N. Csaba

Fotó: Darvasi Teca

Mozgalmas időszakon vannak túl a fehérvári szinkronkorcsolyázók, akik közül a juvenil korcsoportosok előbb a Fehérvári Balett Színház Diótörő című előadását látogatták csapatépítés céljából, majd Cser-Palkovics András fogadta őket a városházán. Mindez azonban felvezetés volt csupán a karácsonyi gálához, amely során az egyesület minden korcsoportja bemutatta idei versenyprogramját. Olyannyira teljes volt a létszám, hogy a tavalyi előkészítősök, valamint a kezdő felnőttcsapat is immáron versenykűrt mutatott be. A tapasztaltabb juvenil és novice korcsoporttól a szokásoknak megfelelően lendületes, szép kűröket láthatott a közönség, így az ő újévi jó szereplésükben ismét lehet bizakodni.

– Nagy öröm számunkra, hogy elkészültek a versenyprogramok, és a jégbeosztásnak köszönhetően még karácsony előtt minden csapat be tudta ezeket mutatni – nyilatkozta Bayer-Siági Nóra, az egyesület elnöke. – Egy hónapunk van az országos bajnokságig, a mostani tapasztalatok alapján lesz még lehetőségünk csinosítani és pontosítani a kűrökön. Azt most még a versenyek előtt nem lehet megmondani, hogy milyen eredményeket lehetnek ott reálisak, hiszen minden együttes új csapattal, korosztállyal lesz jelen.

A jól sikerült a toborzásnak és az egész ősszel tartó alapozásnak pedig a létszámban is meglett az eredménye: az elkövetkező versenyidőszaknak az évek óta tartó fejlődő tendenciának megfelelően immáron hat csapattal és mintegy 80 versenyzővel vághat majd neki az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában