A biztos befejezés hibádzott

2019.12.03. 22:39

Nem sikerült a Volánnak Olaszországban borítani a papírformát

Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) keddi játéknapján szoros küzdelemben szenvedett vereséget a Hydro Fehérvár AV19 együttese.

Dévai Nándor Csaba

Mindig egy kevés hiányzott a fehérvári offenzívákból, hibátlan maradt a bolzanói hálóőr Fotó: NN

Fotó: NAGY NORBERT

Ha nehezen is, de legyőzte a Villach gárdáját a fehérvári csapat, így sikerrel a hátuk mögött vágtak neki kedd este a Bolzano otthonában annak a hétnapos sorozatnak, amely során az olaszokkal kétszer, míg a közvetlen rivális Grazcal egyszer csapnak össze Kógerék. A Volán keretéből továbbra is hiányzott a közönségkedvenc hátvéd, Jonathan Harty, így csupán három védőpárral utazott el az együttes. Nagy elánnal indítottak a felek, aminek egypercnyi játék után fehérvári kiállítás lett az eredménye, de majdnem így lett tökéletes: Scott Timmins léphetett ki egyedül, ziccerét viszont védte Leland Irving a bolzanói kapuban. Már egyenlő létszámnál küzdöttek a felek, amikor a vasárnapi veresége után elszántan jégkorongozó hazaiak megszerezték a vezetést: James Arniel ment el a bal szélen, a lövése utáni kipattanót pedig Daneil Catenacci pofozta a hálóba, 1-0.

Mindig egy kevés hiányzott a fehérvári offenzívákból, hibátlan maradt a bolzanói hálóőr Fotó: NN

Konstans hazai mezőnyfölény mellett pillanatai voltak csupán a fehérváriaknak, Andrew Yogan éles szögből próbálkozott, Felix Girard Szabó Dániel lövésébe ért bele jó ütemben, míg 5 perccel az első vége előtt Timmins és Szita lövését is fogta a Bolzano kapusa. Az emberhátrányos védekezést sikerült gyakorolni a játékrész legvégén, amely két perc bár bőséggel hozott hazai helyzeteket, mindig odaért egy-egy fehérvári láb, ütő vagy hálóőr, hogy a kapuba tartó korongnak megálljt parancsoljon. Az utolsó perc a Fehérváré volt, előbb Yogan, majd Andrew Sarauer ütőjében volt az egyenlítés, ám végül ott is maradt. Az egygólos hazai előnyről folytatódó második játékrészből négy perc telt el, mikor kisebb tömegverekedés tört ki a vendég kapu mögött, Girard és Busenius jutalma pedig két-két perc lett a küzdelemért. Egyenlő létszámnál már Reisz Áron tette kapura a korongot, Yogan pedig túl is juttatta azt kipattanóból a gólvonalon, ám a játékvezető végül nem adta meg. Egészen a játékrész feléig kellett várni az első fehérvári emberelőnyre, ám Clayton Beddoes tanítványai ezt, valamint a két perccel később érkező hátrányt is kivédekezték. A záró felvonásra kikorcsolyázva mindkét csapat érezte, a következő gól már sorsdöntő lehet, ehhez pedig a Volán járt közel először: három perc telte el, mikor Tim Campbell ugratta ki hajszálpontos átadással Erdély Csanádot, a fiatal támadó ziccerét azonban hárítani tudta Irving. A vasárnapi mérkőzéshez hasonlóan a harmadik harmadra állt össze igazán a támadójáték, de állta a sarat az olasz együttes védelme a fehérvári ostromlókkal szemben. Éppen az utolsó 10 percbe lépve Busenius lőtt passzába Mihály tette bele az ütőjét, a pakk centiméterekkel kerülte el a hazaiak kapuját. Erdély veszélyes próbálkozását is hárította Irving, majd a túloldalon Ouzasnak kellett két bravúrt bemutatnia, hogy életben tartsa a fehérvári reményeket. Hiába a nagy akarat, 5 perccel a vége előtt Busenius adott le 2 méteres előnyt Domenico Albergával szemben, aki szerelte őt, majd Ouzas válla fölött a kapuba emelt, 2-0. A legvégére jutott még egy üres kapus találat is, Alberga állította be a 3-0-s végeredményt, Irving tehát kiváló teljesítménnyel ért el shutoutot a Bolzano kapujában.

JEGYZŐKÖNYV

HC Bolzano Südtirol Alperia–Hydro Fehérvár AV19 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

Bolzano, 1950 néző. V.: Bulovec, Piragic, Pardatscher, Rigoni.

Bolzano: Irving – Glira, Robertson (1), Catenacci 1, Arniel (1), Giliati –

Marchetti, Vidmar, Miceli, Bernard, Insam – Spinozzi, Daly, Figo, Hargrove,

Bardaro – Schweitzer, Deluca, Alberga 2, Frank. Vezetőedző: Clayton

Beddoes.

Fehérvár: Ouzas – Caruso, Tikkanen, Kóger, Sarauer, Sárpátki – Busenius,

Campbell, Yogan, Girard, Erdély – Stipsicz, Szabó D., Mihály, Timmins,

Kuralt – Szita, Reisz, Lehtonen. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc.

Kapura lövések: 37-21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában