Kenyértörés a női röpladbdázók élén

2019.12.15. 20:31

Fésüs Irén távozott a Loki együttesétől

Kimondottan mozgalmas tél kellős közepén állnak a MÁV Előre-BERICAP röplabdacsapatai. Az NB I-es férfi gárdánál nincs még egy hónapja, hogy Németh Ödönt Gazsi Péter váltotta a kispadon, most pedig a sikeredző Fésüs Irén távozott a klubtól.

Káldor András

Nagy Róbert vette át ideiglenesen a kormánybotot a csapatnál

Fotó: a klub

Néhány héttel ezelőtt minden szép és jó volt. A MÁV Előre-BERICAP frissen NB I-be jutott női csapata veretlenül vezette a Liga alapszakaszában a tabellát, majd Budaörsön vereséget szenvedtek. Ám még ezt követően sem tűnt úgy a kívülállók számára, hogy baj lenne, mert jött egy Gödöllőn bezsebelt győzelem. A következő játéknapon azonban hiába is kerestük a jegyzőkönyvben a fehérvári röplabdázás „nagyasszonyának”, a gárda vezetőedzőjének nevét, Fésüs Irén helyett már a klubelnök, Nagy Róbert dirigálta a lányokat. Azt hihettük, hogy csupán elírásról vagy helyettesítésről van szó, ám a legutóbb a férfi csapatnál is egy időre „beugró” szakember komolyabb változásról számolt be lapunknak.

– Fésüs Irén elégedetlenségének adott hangot a klubvezetéssel és a klub működésével kapcsolatban. Ezek után elmondtam a véleményemet, és felajánlottam számára, hogy vegye át a MÁV Előre SC női röplabda szakosztályát külön bankszámlaszámmal, megfelezve az önkormányzati támogatást, és szervezze meg egy menedzserrel a működését. Az utánpótlást a klub vitte volna tovább. Ez nem tetszett neki, és úgy döntött, hogy szakít a klubbal, és máshol folytatja a munkáját. Elfogadtam a szóbeli felmondását, és felmentettem a munkavégzés alól. Így egy darabig, amíg az új edzőt nem találunk, én tartom az edzéseket, és én meccselek a csapattal. Fésüs Irént a „meg nem értett zseni” kategóriájába sorolom, hasonlóan a szintén megszállott Széchy Tamáshoz vagy Kercsó Árpádhoz – nyilatkozta.

Azt még feltétlenül meg kell jegyezni, hogy a történtek után elvették a „Fésüs” nevet az akadémiától, és MÁV Előre Röplabda Akadémia néven szerepelnek a továbbiakban.

Nagy Róbert vette át ideiglenesen a kormánybotot a csapatnál
Fotó: a klub

Természetesen megkerestük az érintett Fésüs Irént is, aki előre bocsátotta, hogy esze ágában sincs a továbbiakban sárdobálásba kezdeni.

– A fehérvári röplabda jövőjét illetően nem egyeztek az elképzeléseink a MÁV Előre vezetésével. Ezért én úgy döntöttem, hogy továbblépek. Elmegyek, bár tudom, hogy erre felkapják a fejüket a városban. Tisztában vagyok a következményekkel, de most a saját munkámat, az egészségemet kellett néznem, mert nagyon kikészültem. – tájékoztatott a szakember.

A zuhanyhíradóban a jól értesültek arról beszélnek, hogy Fésüs Irén a szintén NB I-ben szereplő Budaörs csapatánál folytatja, ám ez korántsem biztos, mivel meg nem erősített hírek szerint még legalább három élvonalbeli klubnál felvetődött a neve, különböző beosztásokban.

A MÁV Előre-BERICAP női csapata a hétvégén amúgy a bajnokság 10., őszi idényt záró fordulójában kevesebb mint egy óra alatt 3:0-ra (12, 12, 14) legyőzte a DSZC-Eötvös DSE együttesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában