ATP Finals

2019.11.14. 20:47

Egyelőre nincs papírforma

A Federer–Nadal–Djokovic triumvirátusból jelenleg csak egy áll továbbjutó helyen a férfi teniszezők év végi világbajnokságán, az ATP Finals tornán.

Korondy Tamás

Tsitsipas könyörtelen volt F.: ATP

Ám helyettük a görög Stefanos Tsitsipas és az osztrák Dominic Thiem már lefoglalt két helyet a legjobb négy között.

S. Tsitsipas–A. Zverev 6:3, 6:2

A vártnál sokkal gyorsabban, két sima szettben lépte le Zverevet Tsitsipas – a végig enerváltnak tűnő német a kulcspillanatban, 4-3-as adogatásánál ingott meg, a görög pedig kihasználta ezt, s kiszerválta a nyitójátszmát, 6-3.

A második szettben 5-1 volt már a görögnek Zverev pocsék adogatásainak tulajdoníthatóan, innen pedig nem volt nehéz dolga Tsitsipasnak, 6-2.

Tsitsipas könyörtelen volt F.: ATP

M. Berrettini–D. Thiem 7:6(3), 6:4

Két okból születhetett ez az eredmény: az első, hogy Thiem már a biztos elődöntőzés tudatában lépett pályára – nem akarta magát lefárasztani a szombati elődöntő előtt.

A második, hogy a teher nélkül játszó Berrettini azt nyújtotta, amit valójában tud. Rövidítésben nyerte meg az első felvonást, 7-6, majd megbrékelte az osztrákot, s lezárta a találkozót, 6-4.

Lapzártánk után rendezték a Federer–Djokovic ki-ki mérkőzést – csak a győztes juthat be a legjobb négy közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában