Sok volt a négy kapott találat

2019.11.24. 21:48

Alsóházi rangadót bukott a Fehérvár

Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) 20. fordulójában egygólos előnyről szenvedett egygólos vereséget a Hydro Fehérvár AV19.

Dévai N. Csaba

Nagyokat nyújtózott a csehek kapusa, három pont lett a jutalma

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

HC Orli Znojmo–Hydro Fehérvár AV19 4-3 (0-0, 2-2, 2-1)

Znojmo, Nevoga Arena, 2596 néző. V.: Sternat, Zrnic, Bedynek, Rezek.

Znojmo: Lassila – Tansey, Sedlak, Luciani (1), Flick, Svoboda (1) – Sova 1, Miklis, Beranek, Bartos, Mrazek – Boruta, Stehlik 1, Bowles (2), McRae 2, Novak – Jonas, Oscadal, Gago, Cesik, Berisha. Vezetőedző: Miroslac Frycer.

Fehérvár: Kornakker – Harty (1), Campbell 1 (1), Yogan (2), Girard 1, Erdély 1 – Busenius (1), Stipsicz, Sárpátki, Sarauer, Szabó D. – Caruso, Tikkanen, Szita, Reisz, Lehtonen – Mihály, Kóger, Kuralt. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Az EBEL rendkívül szoros középmezőnyében nem nehéz olyan mérkőzést találni, ami nem rendkívül fontos három pontról szól, a tabellaszomszéd Znojmo elleni vasárnapi összecsapás azonban teljes mértékig kielégítette a „hatpontos” rangadó minden kritériumát. A listavezető Salz­burgtól pénteken 5-2-es vereséget szenvedő, a 9. helyről elmozdulni vágyó Fehérvár és cseh ellenfele hamar felvette a találkozó ritmusát, míg az első helyzet után a kapuba visszatérő Kornakker Dánielnek kellett hárítania. Anze Kuralt és Jonathan Harty révén veszélyeztetett a vendég Fehérvár, gólt viszont sem ők, sem a második tíz percben próbálkozó Reisz Áron nem tudott szerezni. Meglehetősen kevés, csupán öt kapura lövést regisztráltak a lőlapon a kék-fehérek neve mellett – szemben a hazaiak tíz lövésével –, így maradt bőséggel puskapor a második húsz percre is.

Nagyokat nyújtózott a csehek kapusa, három pont lett a jutalma
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hazai lehetőségek után Erdély Csanád veszélyeztetett, majd két perc után gólt is szerzett a magyar támadó: Dylan Busenius kék vonalról eleresztett lövésébe ért bele kiváló ütemben, megszerezve a vezetést csapatának, 0-1. Mindössze két percig tartott a szép számú vendégszurkolók öröme, ekkor Jakub Stehlik használt ki egy védelmi hibát, 1-1. A játékvezetők kerültek ezután a középpontba, akik előbb Yogant, majd Girardot küldték ki két percre, és bár a kettős előnyből nem, a szimpla előnyből már összejött a hazai fordítás: Ales Sova bombája vágódott a léc alá, 2-1. Küzdött becsülettel az egyenlítésért a Volán, ami 5 perccel a játékrész vége előtt sikerült is: Felix Girard lövése csorgott át Tapio Lassila lábai között, 2-2.

Az egálról induló záró felvonás is znojmói fölénnyel indult, ami négy perc alatt érett góllá: Philip McRae volt eredményes, 3-2. Megérezték a vérszagot a csehek, akik sokadik korongszerzésük után – ismét McRae révén – a 49. percben kétgólosra növelték előnyüket, 4-2. Öt perccel a mérkőzés vége előtt emberelőnybe került a Volán, Järvenpää kockázatvállalása pedig ismét bejött: 6 a 4 ellen férkőztek közelebb Timothy Campbell góljával, három perccel a dudaszó előtt, 4-3. Ennél több viszont már nem volt a tankban, így maradtak a tabella 9. helyen a fehérvári hokisok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában