női röplabda

2019.11.17. 22:22

A hajrában döntött a Loki

A női röplabda NB I Liga alapszakaszának 6. fordulójában a MÁV Előre-BERICAP női csapata győzte le a Palota VSN együttesét. Ezzel Fésüss Irén tanítványai őrzik veretlenségüket a pontvadászatban.

Káldor András

Fotó: Pixabay.com

MÁV Előre-BERICAP–Palota VSN 3:2 (-22, 19, 11, -24, 12)

Székesfehérvár, 80 néző.

Vezette: Vári, Ujházi

MÁV: Zolnai, Sziládi, Busa., Petri., Berkó L., Orosz. Csere: Kovács E. (liberó)., Martinez., Szabó L., Budai., Berkó V. Edző: Fésüs Irén.

Palota: Kriegel É., Benedek G., Kiss V., Széles-Niezer L., Király D., Bleicher N. Csere: Mester O. (liberó)., Csutorás B., Thuránszky A., Keen A. Edző: Valasik Marietta.

A Palota ellépett a meccs elején, a hazaiak csak négypontos hátrány után kezdték el felvenni a ritmust. Az ellenfél lendülete azonban a szett egészében megmaradt, hiába zárkózott fel a MÁV, a fővárosi gárda megnyerte a játszmát.

A második felvonás izgalmasan alakult: nehezen kapott erőre a Fehérvár, majd 12:12-nél egyenlített a vendégcsapat, a vezetést azonban ismét a hazaiak szerezték meg Sziládi Viktória pontjával. A Palota újra fordított a folytatásban, Sydney Busa pontjaival egyenlített a Loki, a szettet Berkó Vivien ász-nyitása zárta.

A harmadik játszma elején magabiztos röplabdázással hatpontos előnyt kovácsoltak a hazaiak, ez később meghatározta a meccs alakulását.

A negyedik etapban a Palota játszott fölényben, és egyenlített. Mindkét fél úgy kezdte az utolsó szettet, mintha mi sem történt volna, 8:7-nél Palota-előnnyel cseréltek térfelet a csapatok. Ezután viszont nagyobb sebességet váltott a MÁV, és listavezetőhöz méltó játékot bemutatva győzött.

– Ha ma nincs Berkó Vivien, akkor kikaptunk volna 3:1-re. Az ő beállítása átsegített minket a kulcsfontosságú helyzeteken, mivel olyan lendületet adott, ami nélkül nem nyertünk volna. – foglalta össze a mérkőzés után Fésüs Irén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában