hydro Fehérvár av19

2019.10.03. 20:31

Pontokért kell menniük a fővárosba

Az osztrák székváros felé veszi az irányt a Fehérvár jégkorong-alakulata – a remények szerint pontokért csúsznak ki a jégre.

Korondy Tamás

Szüksége van Andrew Yoganra (12) az AV19 Fehérvárnak Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az EBEL idei szezonjában a két csapat eddig lejátszott 6-6 mérkőzésének jegyzőkönyveit végignézve gyakorlatilag a játék minden fő elemében jobb a Vienna, beszélhetünk itt támadásról, védekezésről, helyzetkihasználásról, lőtt és kapott gólokról és azok arányáról vagy a tabellán elfoglalt pozícióról.

Egy dolog viszont mellettünk szól. Az utóbbi 2-3 évben játszott egymás elleni mérkőzéseik eredményeit szemlélve egy érdekes séma vehető észre a két gárda között: három bécsi győzelmet mindig egy fehérvári diadal követ.

Ezt a sormintát követve remélem, nem kell két lehetőség ahhoz, hogy kitaláljuk, most éppen az AV19-en a sor! Ezt a bravúrt most nehezebb lesz véghezvinni, főleg annak tudatában, hogy utoljára szűk két esztendeje nyert a fővárosi klub otthonában mérkőzést Hannu Järvenpää csapata.

Szüksége van Andrew Yoganra (12) az AV19 Fehérvárnak
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mindkét klub aktív volt az átigazolási piacon is: míg a kék mezes honi gárdánk kerete két játékossal csökkent a tavalyi év befejezéséhez képest, addig a bécsiek ugyanennyivel gyarapodtak. Köztük olyan nevekkel, mint az NHL-t is megjárt amerikai Michael Zalewski vagy a tavaly a Graznál légióskodó és 53 pontig jutó Ty Loney (utóbbi a házon belüli tabellát is vezeti, az EBEL góllövőlistáján pedig a 3. helyet foglalja el). Nem beszélve Sondre Oldenről, aki az aszisztok és a gólok terén is szépen kiveszi a részét. A mieink többek között leigazolták az Innsbrucktól azt az Andrew Yogant, aki már öt gólnál jár idén, de veszélyes lehet a 4 gólpasszt adó Anze Kuralt is.

Mindkét csapatnak van tehát mibe (és kibe) kapaszkodnia – a jelenlegi forma azonban az osztrákok mellett áll: míg ők az utolsó három találkozójukat megnyerték (ebből kettőt idegenben), addig Kógerék két vesztes mérkőzést követően szeretnének javítani, és van is hova. Jelenleg 7 ponttal az alsóház elején tanyázik az AV19 Fehérvár, ezért a 11 pontos Vienna mindent megfog tenni, hogy gyengébb

ellenfelét két vállra fektesse, hiszen így tudna lépést tartani a Salzburg–Villach–Graz trióval és beleszólni a dobogós helyek sorsába. 19:15-kor tehát az Albert Schultz jégcsarnokban látják majd vendégül a sárga mezesek a fehérváriak első csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában