Dezső Katát a legvégén tudták megállítani

2019.10.07. 20:26

Nemzetközi tornáról szerzett ezüstérem

Horvátországban, egy Zágráb melletti kisvárosban rendezték meg újfent a Branko Bosniak Emlékversenyt.

Dévai Nándor Csaba

Bőke Béla mester és tanítványa joggal örülhetett Fotó: egyesület

Horvát helyi versenyből Közép-Európa egyik legmeghatározóbb megmérettetésévé nőtte ki magát a fiatal katonáról és karatékáról elnevezett verseny, ahol a környező országok legjobb harcosai mérik össze erejüket. Ezúttal 11 ország képviseltette magát, amely patinás társaságot szép számú közönség követett figyelemmel a helyszínen.

Dezső Kata, a Fehérvár Karate Akadémia ifjú növendéke útjába először egy román versenyző került, akinek legyőzése nem okozott komolyabb gondot számára: egy fordulós fejrúgással és egy erőteljes testütéssorozattal tette harcképtelenné. A következő körben egy régi ismerős, az a spanyol hölgy érkezett, akit Vilniusban, az Európa-bajnokságon rendkívül szoros küzdelemben sikerült felülmúlni. A siker ezúttal sem maradt el, de ahogy akkor, úgy most is a lehető legkisebb különbség döntött a javára: hosszabbításba torkollott a küzdelem, ott sikerült fölénybe kerülni, majd a mérkőzés végi bírói döntés értelmében léphetett a fináléba.

Bőke Béla mester és tanítványa joggal örülhetett
Fotó: egyesület

Az aranyérem sorsáról döntő párharcot a hazai közönség előtt tatamira lépő horvát Nika Jakobovic ellen vívta a fehérváriak versenyzője, amely öszszecsapás újfent komoly izgalmakat hozott. Eleinte testütések és -rúgások révén a magyar karatéke került fölénybe, de a mindent eldöntő csapást nem sikerült bevinni. Következhetett egy hosszabbítás, a túlóra pedig az egyre fáradó Dezső Kata ellenfelének kedvezett inkább. Egyre jobban összeszedte magát a horvát versenyző, aki olyan mértékű fejlődést – és végül fordítást – tudott véghezvinni, hogy a bírók őt hozták ki győztesnek. Az ezüstérem viszont így is nagyon szépen csilloghat, hiszen patinás mezőnyben, szoros küzdelemben végzett a második helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában