Rágós volt a bécsi szelet, korán eldőlt a párharc

2019.10.04. 22:37

Nagy pofonba néztek

Az Erste Bank Eishockey Liga 7. fordulójában a Hydro Fehérvár AV19 a korábbi kétszeres bajnok spusu Vienna Capitals ellen lépett jégre. A bécsiek nem bizonyultak előzékeny vendéglátónak, ugyanis már az első húsz percben eldöntötték javukra az összecsapást.

Káldor András

Mikko Lehtonen (kék) és társai csak birkózásban tudták legyűrni a bécsieket Fotó: Leo Vymlatil

Fotó: Vymlatil/Weitsicht.cc

A Hydro Fehérvár AV19 támadószekciójával eddig különösebb gond nem volt, ám a gárda védekezését össze kellett rántania Hannu Järvenpää vezetőedzőnek, mivel a csapat kapta eddig a második legtöbb gólt a tizenegy fős mezőnyben, és a hat forduló alatt beszedett 20 találat átlagban 3,3-as gólt jelentett meccsenként. Azt lehetett mondani, hogy nyomás nélkül játszhattak a kék-fehérek, nem ők voltak a párharc esélyesei, de ezt akár a javukra is fordíthatták. Sajnos kiderült, hogy ebbéli reményeik már az első húsz percben szertefoszlanak, és továbbra is igen „gólképes” maradt a védelem. Annak dacára, hogy előbb a 2. percben Mikko Lehtonen hagyott ki egy óriási lehetőséget, ám egy perc múlva már a vendéglátók örülhettek, Lucas Mathias Birnbaum passzát követően Riley Holzapfel nagy lövése talált utat Michael Ouzas ketrecébe, 1-0. Ezután volt egy-két kisebb helyzete a Volánnak, ám a gyors kontrákra játszott a Vienna, és a 15. percben Holzapfel lövését még hárítani tudta Ouzas, azonban Nicholas Hartl már magabiztosan tette a hálóba a kipattanó korongot, 2-0. Nem sokat kellett várni a harmadik találatra sem, egy perc múlva Ali Wukovits maradt egyedül a fehérvári hálóőrrel szemben, és tovább növelte csapata előnyét, 3-0. És, hogy még rosszabb szájízzel mehessenek az első szünetre Kóger Dánielék, a 20. percben ismét mattolták Ouzast, az addig gólpasszal jeleskedő Kyle Baun bombázott középről a hálóba, 4-0.

Mikko Lehtonen (kék) és társai csak birkózásban tudták legyűrni a bécsieket
Fotó: Leo Vymlatil

A folytatás sem kecsegtetett túlságosan sok jóval, bár Ouzast Kornakker Dániel váltotta a kapuban. A 28. percben egy ígéretes akció során korongot vesztett a Fehérvár a kék vonalnál, Hartl pedig könyörtelenül értékesítette szólóját, 5-0. A 32. percben aztán második előnyét kihasználta a FAV19, Timotej Sille passzolt keresztbe Andrew Sarauernek, aki nem hibázott, 5-1.

A harmadik harmad elején jobbára a Vienna akarata érvényesült, később ugyan több időt töltöttek a fehérváriak a bécsi kapu előtt, a hazaiak szoros védekezésének köszönhetően kevés minőségi helyzetig jutottak. Majd az 56. percben Brenden Kichton zárta le a fontosabb kérdéseket, megindult a jobb oldalon és kilőtte a bal alsót, 6-1.

JEGYZŐKÖNYV

Vienna Capitals–Hydro Fehérvár AV19 6-1 (4-0, 1-1, 1-0)

Bécs, Erste Arena, 3650 néző. V.: Baluska, Sternat, Németh M., Zgonc

Vienna Capitals: Zapolski – Wall, Flood, Hartl 2, Holzapfel 1, Loney (2) – Dorion, Kichton 1, Olden (1), Vause (1), Winkler – Fischer, Peter, Wukovits 1, Zalewski (1), Baun 1 (1) – Birnbaum (1), Bauer, Groslercher, Kittinger. Vezetőedző: Dave Cameron

Hydro Fehérvár AV19: Ouzas (Kornakker) – Stipsicz, Campbell, Sille (1), Yogan, Kuralt – Busenius, Harty, Kóger D. (1), Timmins, Lehtonen – Caruso, Tikkanen, Erdély Cs., Sarauer 1, Szita – Szabó B., Reisz, Szabó K. Vezetőedző: Hannu Järvenpää

Kiállítások:10, ill. 10 perc

Kapura lövések: 34-26

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában