Ragaszkodnak ósdi szokásukhoz, nem nyernek

2019.10.11. 22:12

Csak a szokásos zakó

Négy mérkőzés óta tartó vereségszériát kellett volna megszakítania a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapatának az EBEL 9. fordulójában. Azonban éppen Linzben, ahol az elmúlt évek során nem sok babér termett az Ördögök számára.

Ferencz Balázs

Andrew Sarauer (fehérben) eljutott ugyan a Linz kapujáig, de Kickert az ő pakkját is elkapta F.: BW Linz

Fotó: Reinhard Eisenbauer

Nem indult zökkenőmentesen ez a linzi összecsapás sem. A jégkészító gép meghibásodása miatt húsz perc késéssel indul útjára a pakk, s az első harmad nem a fehérváriak szája íze szerint alakult. A Linzből a koronázóvárosba költöző Ouzasnak kellett védenie a meccs elején korábbi csapattársainak támadása után, de a másik oldalon Kickert sem maradt munka nélkül, Yogan szúrt bele jó ütemben egy kékvonalas lövésbe. A találkozó első emberelőnyét kihasználatlanul hagyta Hannu Järvenpää együttese, annak ellenére, hogy harcosabb játékkal rukkoltak elő a kék-fehérek. Nem lehetett panasz a tempóra, s kiegyenlített volt a játék, de Sille és Kóger korongja is cél tévesztett. Átvette az irányítást a Volán, de az elpuskázott helyzetek nem maradtak megtorlás nélkül. Két perccel a harmad vége előtt Marco Brucker talált be közelről, 1-0.

Andrew Sarauer (fehérben) eljutott ugyan a Linz kapujáig, de Kickert az ő pakkját is elkapta
F.: BW Linz

A középső periódusban nem kezdett rosszul a Fehérvár, emberfórban forgatott jó ütemben a linzi ketrec környékén, de Sarauer nem talált be. Aztán a hazaiak domináltak, Ftorek be is talált, de rövid videózás után a játékvezetők nem adták meg a gólt. Megküzdött az emberhátrányokkal a Volán, Dragan Umicevic a 29. percben maradt egyedüla hosszú oldalon és az üres kapuba helyezett, 2-0. A harmad vége felé két percen belül két gólt kapott a fehérvári egylet. Előbb egy védelmi hibát követően Valentin Leiler lőhetett tisztán – emberelőnyben (3-0), majd miután elcserélte magát a Linz, nem hogy szépítettek volna Kógerék létszámfölényes helyzetben, inkább újabb gólt kaptak. Stefan Gaffal szólózott, 4-0.

A záró harmadot a fehérváriak kezdték aktívabban, de hiába rohamoztak, Kickert állta a sarat a ketrec előtt. Ez egyre inkább görcsössé tette a fehérvári sorokat. Hiába alakított ki több helyzetet is, ráadásul két alkalommal emberelőnyben hokizhatott a Volán, a percek múltával kezdett beletörődni a megváltoztathatatlanba: nem tud nyerni Linzben. Szomorú tény, hogy nem csupán pont, de szerzett gól nélkül is maradt a Hydro Fehérvár AV19, s ezzel tovább nőtt a szakadék az utolsó előtti helyen tanyázó fehérváriak és az ellépni igyekvő mezőny között.

Vasárnap 17.30-kor a Bolzano látogat a Raktár utcába.

EHC BW Liwest Linz–Hydro Fehérvár AV19 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)

Linz, Keine Sorgen Eisarena, 4000 néző. V.: Nikolic, Pesina

Linz: Kickert – Finn, Roach, Lebler, Schofield, DaSilva – Almann, Rukowski, Kisler, Brucker 1, Leiler 1(ee) – Wolf, Kragl, Kalus, McNeil,Gaffal 1(eh) – Matzka, Ober, Cijan, Florek, Umicevic 1(ee) (1). Vezetőedző: Tom Rowe

Hydro FAV19: Ouzas – Harty, Cambell, Erdély, Yogan, Lehtonen – Busenius, Szabó D., Sille, Timmins, Kuralt – Caruso, Tikkanen, Kóger, Sarauer, Sárpátki – Stipsicz, Szabó K., Reisz, Szita. Vezetőedző: Hannu Järvenpää

Kiállítások: 14 illetve 10 perc Kapura lövések: 36-28

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában