Jégkorong

2019.10.23. 19:41

A kupában is győztes Titánok

A jégkorong Magyar Kupa első körében a Fehérvári Titánok a sorsolás szeszélye folytán ismét szombati ellenfelükkel, a Schiller-Vasas HC csapatával találkoztak, és megint felülkerekedtek.

Káldor András

Balogh Bence (középen) lőtte a Titánok harmadik gólját

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

Székesfehérvár, 210 néző.

Titánok: Gyenes – Szabó B., Stipsicz – Imre P., Mangone 1 (1) – Horváth M., Kiss R. – McCutcheon; Balogh B. 1, Mihály Ákos (1), Zion (1) – C. Campbell, Péter A., Sárpátki Császár (1), Dézsi 1, Szabó K. – Almási 1, Madácsi (1), Nagy Á. Edző: Kiss Dávid.

Vasas: Sági – Hetényi P., Kováts – Farkas B. Inglis – Bukor, Gáspár – Surányi, Tornyai 1; Bödök, Schmál, Szlama – Czakó, Rafaj, Turbucz – Fliszár, Páterka, Szalma – Csíki (1), Márton. Edző: Ladányi Balázs.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Kapura lövések: 41-33.

Nem mondhatni, hogy ne ismerték volna jól egymást a csapatok, hiszen legutóbb szombaton is találkoztak az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Ekkor a Titánok örülhettek a végén, és ezúttal is győzelmi reményekkel léptek jégre.

Balogh Bence (középen) lőtte a Titánok harmadik gólját
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Annak dacára, hogy az első tíz percben többet kezdeményeztek, ahogy a hétvégén, úgy most is hátrányba kerültek. A 10. percben egy, a Vasas harmadában elvégzett buli után Csíki Attila megszerezte a korongot, elszáguldott a bal szélen, majd remekül centerezett, és az érkező Tornyai Gábor kilőtte a bal sarkot, 0-1. Nem kellett sokáig várni az egyenlítő találatra: a 15. percben a piros-kékek vesztettek korongot a felezővonalnál, Császár Hunor rácsapott, bal oldali beadása tisztán találta Dézsi Bencét, aki kíméletlenül a keresztvas alá lőtte a pakkot, 1-1. A harmad hajrája a Titánoké volt, Sági Máténak minden tudására szükség volt, hogy megússza kapott gól nélkül. A második játékrészben nyomtak rendesen a Titánok, rengeteg helyzetet alakítottak ki, de csak a 31. percben tudták bevenni Sági kapuját, előnyből, Gianni Mangone távoli löketéből, 2-1. A gól után valamelyest engedett a gyeplőn a házigazda, így többször a kapujuk elé kerültek a piros-kékek, eredmény nélkül. A folytatásban is a Fehérvár dominált, és a 45. percben egy alaposan kisakkozott szituációt követően, újfent előnyből Balogh Bence növelte vezetésüket, 3-1. A gól után percekig videóztak a bírók, mire megadták a találatot. Majd az 54. percben Madácsi Benedek centerezését Almási Márk vágta be kapásból a ketrecbe, bebiztosítva ezzel a Titánok továbbjutását, 4-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában