Olyan, mint biciklizni

2019.09.06. 22:09

Nem felejtettek a húsz évvel ezelőtti kiírás veteránjai

Izgalmas, jó iramú gálamérkőzést vívtak egymással a Fehérvár és a Dunaújváros 1999-es bajnoki döntőt vívó jégkorongozói.

Dévai N. Csaba

Bőven volt mit megbeszélnie a két rutinos hálóőrnek Fotó: PT

Alba Volán Riceland–Dunaferr SE 2–5 (2-2, 0-2, 0-1)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 1800 néző. V.: Hallasy, Vincze, Árkovics.

Alba Volán: Rajz T. (Budai K.) – Feil, Dunai I., Szuna G., Szuna R., Kangyal, Rajz Á., Csibi, Sofron A., Bartalis J., Gebei P., Palkovics, Énekes, Fekete, Sándor, Zalavári, Szőke Á., Horváth Cs. Edzők: Kiss Tibor, Kóger István.

Dunaferr: Berényi (Halmosi T.) – Bali, Borsos, Csata, Erdősi, Horváth A., Ladányi, Lencsés T., Merényi, Orsó, Peterdi, Szalai J., Szélig, Tokaji, Tőkési, Vas M., Revák, Borbás. Edzők: Robert Spisak.

Öröm volt nézni azokat a szurkolókat, akik – meglehet, hogy a szekrény mélyéről – elővették fiatal koruk mezeit, és valódi bajnoki döntőhöz illő hangulatban várták, hogy a „nagy öregek” ütőin táncoljon ismét a pakk. Az 1999-ben 4-2-es összesítéssel története második, ám első száz százalékban fehérvári bajnoki címét szerezte akkori nevén az Alba Volán Riceland, ráadásul a legjobb játékost – Palkovics Krisztián – és a gólkirályt – Ifj. Ocskay Gábor – is a fehérváriak adták.

A régi szép időket idézték a kapu előtti csetepaték, mindkét fél keményen odatette magát Fotó: PT

Gyors gólváltással indult a találkozó, a hazai Sofron Attila találatára Borbás Gergely révén válaszoltak a vendégek, 1-1. A 12. percben ismét a hazai együttes szerezte meg a vezetést, Palkovics Krisztián lövését hárította Berényi, de a kipattanót Rajz Áron kíméletlenül a kapuba küldte, 2-1. Nem tartott sokáig a fehérvári öröm, felváltotta a vendégsereg üdvrivalgása: Revák Zoltán mattolta Rajzot, 2-2.

A második harmadban sem unatkozhattak a nézők, leginkább Berényi Norbert védéseiről szóltak a játékpercek. A Volán nyomása után Dunaferr-találat következett, a a szellős védekezést kihasználva szép ellentámadást vittek végig a látogatók, amelynek a végén Ladányi Balázs emelt fonákkal a kapuba, 2-3. Talán a fáradtság, talán taktikai felkészültség miatt a gólt követően a mezőnyjáték dominált, mindenesetre kissé lassult a tempó. 27 másodperc volt hátra a játékrészből, amikor ismét talpra ugrott a csarnok piros-fehérbe öltözött része: Tokaji Viktor váltotta gólra Horváth András átadását, 2-4.

Bőven volt mit megbeszélnie a két rutinos hálóőrnek Fotó: PT

Miközben az eredményjelző kétgólos újvárosi előnyről árulkodott, a csarnok hangszóróiból – az első szünet, és a játékmegszakításokhoz hasonlóan – autentikus módon a 90-es évek slágerei szóltak, táncra perdítve nem egy retróra fogékony szurkolótársat – a hangulattal tehát nem volt probléma. A záró játékrész legelején a játékvezetőként egészen KHL-ig jutó, Gebei Péter „akaszkodott össze” Lencséssel, így ezúttal akasztják a hóhér alapon előbbi is a büntetőpadon találata magát. A visszatérés után aztán újabb vendég gól született, 2-5. A legvégén kapusát lehozva bizonyította a Volán, nem holmi sörmeccsről van szó, ők bizony szépíteni szeretnének. Ez végül nem sikerült, majd a találkozó barátságos voltából kifolyólag a vendégek nem éltek az üres kapu nyújtotta lehetőséggel, és Vas Márton korongostul inkább visszafordult a fehérvári ketrectől.

A mérkőzés végén Kiscsicsó nevétől volt hangos a jégcsarnok, aminél szebb, tisztább, és szívből szólóbb beharangozás nem is kellett volna a szombaton kezdődő, immáron XI. Ifj. Ocskay Gábor Emléktornának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában