Zsóri Dániel díjával aludt

2019.09.24. 20:56

Hazatért, és edzésbe állt a díjazott

A FIFA Puskás-díj történetének első magyar birtokosa, Zsóri Dániel kedden délután tért haza Milánóból, s este már a MOL Fehérvár FC szakmai stábjával egyeztetett az edzésmunkáról.

Ferencz Balázs

Zsóri Dániel a Puskás-díjjal, MOL Fehérvár-pólóban Fotó: vidi.hu

Fotó: ADAM CUHORKA

Hétfőn este a milánói Scala közönsége magyart ünnepelt. Most nem a Fejér megyében élő Miklósa Erika operaénekesnő lépett színpadra, hanem a világ legjobb futballistái között a MOL Fehérvár FC nyáron szerződtetett játékosa, Zsóri Dániel is díjat vehetett át.

A 18 éves támadó még a DVSC játékosaként élete első NB I-es meccsén káprázatos ollózós mozdulattal szerzett győztes gólt a Ferencváros ellen. Találata a világ legszebb góljának találtatott. Jutalma a 11 évvel ezelőtt alapított Puskás-díj.

Zsóri Dániel már a díjátadó előtt – amikor még nem tudta, hogy ő lesz a nyertes – úgy fogalmazott, hogy már az óriá­si motivációt jelent számára, hogy olyan klasszisok között mozoghat, mint Messi, Mar­celo vagy Roberto Carlos, s olyan edzővel beszélgethet, mint Jürgen Klopp. Ugyanakkor nem vár jobban semmit, mint hogy újra edzésbe álljon, és pályára léphessen a Vidiben.

Keddi hazaérkezése után Fehérvárra vezetett útja, hogy edzéstervet egyeztessen a szakmai stábbal, előtte azonban nyilatkoznia kellett a sajtó képviselőinek.

Zsóri Dániel a Puskás-díjjal, MOL Fehérvár-pólóban
Fotó: vidi.hu

„Jöttek sorra a sztárok, de én már azt vártam, hogy vége legyen, hazamenjek edzeni, meccset játszani, gólokat szerezni” – mondta sajtótájékoztatóján a MOL Fehérvár FC futballistája, aki elárulta, elsőként a szüleit hívta fel, a megkapott ereklyével pedig együtt aludt.

Zsóri kifejtette, ez az elismerés nemcsak neki, hanem az egész országnak elismerés, majd hozzátette: de mit sem ér, ha innentől nem dolgozna keményen.

– Azt megígérhetem, hogy mindent megteszek a sikeres pályafutásért – jelentette ki a sérüléssel bajlódó, de szerdától munkába álló támadó.

Zsóri az erdélyi Simonyifalván nőtt fel, a kis falu díszpolgárának kívánja választani. A Vidi futballistája jelezte: ő magyar, nem is beszél románul, így nem kérdés, hogy adott esetben a magyar címeres mezt választaná.

FIFA-GÁLA, a díjazottak:

Puskás-díjas: Zsóri Dániel (magyar, Mol Fehérvár/Debreceni VSC).

Az év férfi játékosa: Lionel Messi (argentin, FC Barcelona).

Az év női játékosa: Megan Rapinoe (egyesült államokbeli, Reign FC).

Az év férfi kapusa: Alisson Becker (brazil, Liverpool FC).

Az év női kapusa: Sari van Veenendaal (holland, Arsenal/Atlético Madrid).

Az év férfi edzője: Jürgen Klopp (német, Liverpool FC).

Az év női edzője: Jil Ellis (egyesült államokbeli, Egyesült Államok női válogatott).

Fair play díjas: Marcelo Bielsa és a Leeds United.

Az év szurkolója: Silvia Grecco (brazil)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában