Mol Fehérvár FC

2019.09.04. 22:22

Fiolára kéthónapos pihenő vár

Két hónapig nem számíthat Marko Nikolics vezetőedző a Mol Fehérvár FC válogatott védőjére, Fiola Attilára. A labdarúgót kedden megműtötték.

Ferencz Balázs

Fiola Attila térdét Barcelonában operálták meg

Fotó: MW/Török Attila

A 29 éves 27-szeres válogatott hátvéd már a 2018/19-es idény végén is pihentette lábát rehabilitációs célból, az Európa-liga-selejtezőin, s az OTP Bank Liga idei szezonjának első mér­kőzésein a csapat rendelkezésére állt. Kedden azonban Barcelonában kés alá feküdt Fiola Attila.

Fiola Attila térdét Barcelonában operálták meg
Fotó: MW/Török

– Az esetében nem egy konkrét sérülésről van szó, hanem egy krónikus, elhúzódó folyamatnak az eredményeképp kialakult íngyulladásról. Az előző szezonban hármas terhelést kapott játékosunk – bajnokság, Európa-liga és válogatott –, de már ezt megelőzően is jelentkeztek hasonló tünetei – beszélt a molfehervar.hu-nak Kovács Tibor csapatorvos. – Az elmúlt időszakban állandó kezelésre szorult, ezért kellett az operáció mellett dönteni. Azért a mostani időszakot választottuk, mert most veszítjük a legkevesebb időt, hiszen két hét szünet van a bajnokságban.

A csapatorvos tájékoztatása szerint az artroszkópos térdműtét jól sikerült, jövő héten már elkezdheti a rehabilitációt a védő. A teljes felépülés körülbelül hat-nyolc hetet vesz majd igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában