Tornát nyertek Eszéken a kosarasok

2019.09.14. 22:06

A horvátországi kupa fináléjában az Alba a házigazdák felett diadalmaskodott

Ahogy az elődöntőben, a fináléban is könnyedén nyert az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata a határszélhez közeli városban. Az Osijek együttesét 97-75-re verték a fehérváriak.

Horog László

Volt minek örülni a horvátországi Eszéken, eddig jól halad az Alba Fehérvár felkészülése Fotó: Horog László

A kék-fehérek a pénteki nyitónapon magabiztos játékkal verték a bosnyák Tuzla gárdáját, az ellenfél mindössze az első negyedben vezetett, a folytatásban Jesus Ramirez tanítványainak akarata érvényesült. A végül 84-68-ra győztes fehérváriaknál Ljubicsics 5, Govens 15/6, Guyton 4, Molnár 14, McDuffie 17, Csupkovics 9/9, Csorvási 7, Keller I. 3/3, Lukács 10, Awogbemi Sodiq, Takács Martin lépett pályára az OKK Sloboda ellen. A döntőben a házigazdák fogadták Csorvásiékat, az eszékiek előző nap a bosnyák HKK Zrinjski Mostar együttesét múlták felül. Ezúttal sem lehetett panasz a felkészülési mérkőzésen kizárólag nyertes, tehát a szezon kezdetét kimondottan jó passzban váró albásokra, ugyanis végig vezetve, imponáló játékkal győztek. Az első negyedben gyorsan elkapták a ritmust, hétpontos előnnyel vonultak a rövid szünetre. A második etapban a védekezésük nem volt tökéletes, a házigazdák Basic, Coric és Jovanovic pontjaival közelítettek, szűk fehérvári előnnyel zárult az első félidő. A folytatásban a saját palánkjuk alatt rendezték a sorokat a koronázóvárosiak, támadásban pedig jó döntéseket hoztak. Fokozatosan léptek el, végül húszpontos diadalt arattak.

Volt minek örülni a horvátországi Eszéken, eddig jól halad az Alba Fehérvár felkészülése Fotó: Horog László

Az Alba legeredményesebbje az ismét remeklő irányító, a horvát Cibona Zagrebtől igazolt szerb Ljubicsics volt, de nem sokkal maradt el tőle Mc- Duffie és a legfrissebb érkező, Govens sem. Ami szintén jó jel, ismét 10 pont fölé került, 11 egységet jegyzett a válogatott center, Molnár Márton. KK Vrijednosnice Osijek– Alba Fehérvár 75-95 (15- 22, 26-21, 18-24, 16-28) Az Alba Fehérvárban Ljubicsics 20/12, Govens 16/6, McDuffie 18, Csupkovics 8/6, Csorvási 6, csere: Molnár M. 11, Keller I. 6/6, Lukács N. 7, Takács Martin 3/3, Varga M., Sodiq lépett pályára a fináléban. – Mindkét meccsen kicsit nehezen indultunk meg, a nagyszünet után mindkét alkalommal 20 pontos előnyt alakítottunk ki, a támadójátékunkra nem lehetett panasz. Az első találkozón kicsit kevesebbet járattuk a labdát, a fináléra ebben is fejlődtünk. A triplákat mindkét derbin kiválóan dobtuk, a védekezésben szinte végig jól teljesítettünk – közölte a bedobó, Lukács. A fehérváriak hétfőn, 18 órától nyílt edzést, majd szurkolói ankétot tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában